Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Πρόταση για πράσινες επενδύσεις στο Αλιβέρι

Πρόταση για την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων στο Αλιβέρι, με αιχμή του δόρατος την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 50MW, κατέθεσαν σήμερα η Greenpeace και η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και τη Διοίκηση της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα προτείνεται η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου στο εγκαταλελειμμένο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, όπου 2.500 στρέμματα που υπάγονται στην ιδιοκτησία της παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Ανταποδοτικά, η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης της περιοχής, όπως ανάπτυξη περιαστικού πρασίνου, ανάδειξη του οικισμού και των σημαντικών κτιρίων του ορυχείου και δημιουργία σχολής ενεργειακών τεχνολογιών της ΔΕΗ ή του Δημοσίου.
Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου και η Greenpeace ζητούν συνάντηση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την εξέταση της πρότασης που κατατέθηκε σήμερα, λίγες μέρες πριν την καθυστερημένη κατάθεση του σχεδίου δράσης για τις ΑΠΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση.
"Από το Αλιβέρι ξεκίνησε ο εξηλεκτρισμός και η ανάπτυξη της χώρας πριν από περισσότερο από μισό αιώνα. Η πρόταση για πράσινη ανάπτυξη στο Αλιβέρι, δεν έχει όμως ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα, είναι η διέξοδος για την τοπική κοινωνία που ασφυκτιά και αγωνιά για το μέλλον της", επεσήμανε ο Γιώργος Λαγανάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαζικών Φορέων Αλιβερίου.
ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...