Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Μειώσεις για τους εμπορικούς πελάτες σχεδιάζει η ΔΕΗ

Το πράσινο φως από την κυβέρνηση, προκειμένου να προβεί σε μειώσεις τιμών κατά 5%-15% στους μεγάλους εμπορικούς της πελάτες θα ζητήσει η ΔΕΗ.
Οι μειώσεις τιμών θα είναι προσωρινό μέτρο, μέχρι η ΔΕΗ να αναπροσαρμόσει τη δομή των τιμολογίων της έως τα τέλη Σεπτέμβρη, σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ.
«Οι μειώσεις θα είναι της τάξης του 5%-15% για τους εμπορικούς πελάτες», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.
H ΔΕΗ σχεδιάζει επίσης να επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα πέντε χρόνια. «Ο απώτερος στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2015», δήλωσε ο κ. Ζερβός, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα εξετάσει στρατηγικές συμμαχίες για αιολικά και φωτοβολταϊκά, καθώς και εξαγορές μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μόνο για φέτος, οι συνολικές επενδύσεις της ΔΕΗ αναμένονται στα 1,4-1,5 δις. ευρώ.
Σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσει τους προμηθευτές της και να μειώσει τα κόστη, η ΔΕΗ θα λάβει έως τα τέλη του έτους πέντε φορτία υγροποιημένου αερίου για δική της χρήση, με το καθένα να ανέρχεται σε περίπου 70.000 κυβ. μέτρα, όπως είπε στο Reuters στέλεχος της εταιρείας. Τα φορτία θα αγοραστούν απευθείας από την αγορά σε τιμές 30%-40% χαμηλότερα σε σχέση με το φυσικό αέριο που έρχεται στη χώρα μέσω αγωγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...