Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ: "Εμπιστοσύνη και μαζική συμμετοχή..."

Μέσα στον κυκεώνα τον αρνητικών εξελίξεων που συμβαίνουν αυτή τη χρονική περίοδο στην ελληνική κοινωνία και παράλληλα στην εργασιακή και ασφαλιστική σφαγή που βιώνει στο πετσί του ο εργαζόμενος από μία παρέα ανάξιων εξουσιαστών, ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ κατόρθωσε να παραμείνει πρωταγωνιστής στον ιερό αγώνα που δίνουμε μαζί με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την διασφάλιση των πολύχρονων κατακτήσεων μας.
Οι περικοπές, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι το κυρίως μενού της κυβέρνησης
Παρά λοιπόν την δύσκολη συγκυρία και την σοσιαλιστική αντεργατική επιδρομή που δεχόμαστε συνεχώς από μία αντιδημοκρατική κυβέρνηση ο Σύλλογος μας πέτυχε να διατηρήσει την αξιοπιστία του απέναντι στα μέλη του αλλά και απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους της Επιχείρησης.
ΠΕΤΥΧΑΜΕ λοιπόν μέσω των τελευταίων εκλογών που πραγματοποιήσαμε με επιτυχία ότι ο κόσμος της εργασίας στη ΔΕΗ μας εμπιστεύεται διότι τον κάναμε με τους αγώνες και τις παρεμβάσεις μας να νιώσει την δύναμη και το ήθος του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ όπου αυτή η δύναμη δεν έχει την έννοια του «προστάτη» αλλά την έννοια του μαχητή, του αγωνιστή, της αλληλεγγύης!
Καταφέραμε και δώσαμε στον εργαζόμενο τον ρόλο που του ανήκει και δεν είναι άλλος από εκείνο της ενεργής συμμετοχής, της συν αντίληψης και κυρίως της συνδιαμόρφωσης της συνδικαλιστικής μας πολιτικής ενάντια στους τεχνοκράτες της σοσιαλιστικής βαρβαρότητας και ενάντια σε όλους εκείνους που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν ευνουχίσει συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους και τους είχαν κάνει απλώς κομπάρσους για να μπορούν να τους καθοδηγούν ανάλογα με τα δικά τους φτηνά μικροσυμφέροντα.
Στον ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ όλοι οι συνάδελφοι έχουν λόγο και άποψη στα πλαίσια που ορίζουν οι κανόνες ενός συλλογικού οργάνου και τους δίνεται η ευκαιρία να την εκφράζουν δημόσια και χωρίς λογοκρισία.
Από την άλλη ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ έχει μάθει να επιβραβεύει του άξιους , τους ικανούς και τους εργατικούς και να δίνει ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του για τη στελέχωση του σωματείου μας. Όμως ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ γνωρίζει ότι εκτός από φίλους και ικανά στελέχη έχει και εχθρούς οι οποίοι επιμένουν να διαδίδουν όλα αυτά τα χρόνια ότι «διαλυόμαστε», «δεν υπάρχουμε», και «είμαστε μονοπαραταξιακοί»μήπως και κατορθώσουν και μας «αρπάξουν» κάποιο μέλος μας λες κι αυτό είναι το ζητούμενο του Σ/Κ και όχι η ειλικρινή αγωνιστική δράση.
Προσπαθούν να μας οδηγήσουν με ύπουλα και εκβιαστικά μέσα στην ηττοπάθεια και στην απαξίωση με απώτερο σκοπό της αφομοίωση μας από ένα σύστημα που κυριάρχησε με δόλια μέσα και ευτυχώς όλα δείχνουν ότι καταρρέει.
Τι απαντάμε σε όλους αυτούς. Τζάμπα ο κόπος σας παιδιά…
Ευτυχώς για τα μέλη μας και δυστυχώς για αυτούς ο ΠΑΣΥΠ έχει αποβάλλει εδώ και καιρό όχι μόνο τις κομματικές ταυτότητες αλλά και τους αμοραλιστές, τυχοδιώκτες και «Δούρειους Ίππους» που προσπάθησαν να βλάψουν το ήθος και την εντιμότητα του Συλλόγου με τις απρεπείς ενέργειες τους.
Συνάδελφοι η μαζική σας συμμετοχή, η αγωνιστική σας διάθεση, η περηφάνεια σας , η αξιοπρέπεια σας είναι στοιχεία που οφείλουμε να τα αναδείξουμε ώστε να πολεμήσουμε με σθένος τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται τους επόμενους μήνες αλλά και να υπηρετήσουμε με υπευθυνότητα τον ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ που είναι η μοναδική συνδικαλιστική όαση.
ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...