Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, για την εκπομπή σκόνης από τις αποθέσεις τέφρας στην περιοχή “Α9” του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας, η εκπομπή σκόνης που αποτελεί παράβαση των όρων της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας, οφείλεται στη συνεχιζόμενη έλλειψη διαβροχής από τη ΔΕΗ Α.Ε., τόσο στις αποθέσεις της τέφρας όσο και κατά τη διαδικασία της μεταφόρτωσης και μεταφοράς της από τα φορτηγά αυτοκίνητα που αυτή χρησιμοποιεί.
Στο μεταξύ, πρόστιμο ύψους 10.000 € υποβλήθηκε από το νομάρχη Κοζάνης στη ΔΕΗ για αντίστοιχη παράβαση και το Νοέμβριο του 2009, «γεγονός που», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της εταιρίας για την εφαρμογή των όρων της περιβαλλοντικής Νομοθεσίας».
«Η εκπομπή σκόνης επιβαρύνει την ποιότητα του αέρα στην ευρύτερη περιοχή, βλάπτει αναμφισβήτητα τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων στους γειτονικούς των αποθέσεων οικισμούς Ρυακίου και Αγίου Δημητρίου, θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους και επιτείνει την ένταση των υφιστάμενων, οξύτατων περιβαλλοντικών προβλημάτων» τόνισε με δηλώσεις του ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...