Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για το ασφαλιστικό του δημοσίου

Δεκτό επί της αρχής έγινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου. Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Βουλής, σε σύνολο 289 ψηφισάντων «ναι» είπαν 157 βουλευτές, «όχι» 129, ενώ παρών δηλωσαν τρεις βουλευτές.
Μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν το νομοσχεδιο, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ενώ παρών δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου και Κώστας Κιλτίδης. Απούσα από την ψηφοφορία ήταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Αμέσως μετά την ολοκληρώση της ονομαστικής ψηφοφορίας ξεκίνησε η διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου και επί των άρθρων.
ΝΔ: Βίαιες, αντιφατικές, ατεκμηρίωτες ρυθμίσεις
Εκ μέρους της ΝΔ, ο Νίκος Λέγκας έκανε λόγο για βίαιες αλλαγές στο ασφαλιστικό και υποστήριξε ότι «καταργούνται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».
Όπως είπε, οι ρυθμίσεις είναι βίαιες, αντιφατικές και ατεκμηρίωτες και θα προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή, κατεδάφιση δικαιωμάτων, ανατροπή της ασφάλειας δικαίου και των έννομων σχέσεων που καλόπιστα έχουν συναφθεί.
«Το νομοσχέδιο του δημοσίου, που είναι το δίδυμο παράγωγο της ασφαλιστικής λογικής, το οποίο διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ για το Σύστημα, επιχειρεί βίαιες και σαρωτικές ανατροπές στον προγραμματισμό της ζωής εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών», τόνισε ο κ. Λέγκας.
ΚΚΕ: Πολιτική απατεωνιά του ΠΑΣΟΚ
«Μόνο ως πρόσχημα μπορεί να θεωρηθεί η αναγκαιότητα αλλαγής του ασφαλιστικού, λόγω της δημοσιονομικής εκτροπής», υπογράμμισε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τις ευλογίες της τρόικα και έκανε λόγο για «πολιτική απατεωνιά του ΠΑΣΟΚ».
Τέλος, υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες είναι πολιτικό υπαλληλικό προσωπικό των κεφαλαιοκρατών.
«Καταβάλετε φιλότιμη προσπάθεια να διασώστε ένα σύστημα χωρίς προοπτική που οδηγεί στη βαρβαρότητα, υπογράμμισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας επί της αρχής του συζητούμενου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο κ.Παφίλης έκανε λόγο για νομοσχέδιο που συνιστά την δεύτερη πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου, με τον ενταφιασμό και του ασφαλιστικού συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων.
«Σκληρές» χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «μετέτρεψε το προεκλογικό του σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” σε σύνθημα, “χρόνια για να δουλεύετε υπάρχουν”» και έκανε λόγο για μία κυβέρνηση «ακροτήτων και επικίνδυνων λαϊκισμών».
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε λόγο για «διαδικασίες εξπρές μέσα στο κατακαλόκαιρο, και για ασφαλιστικό που κινείται σε δύο δόγματα, πολύ λιγότερα χρήματα για σύνταξη, πολύ περισσότερα χρόνια για να βγεις στη σύνταξη, έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, που κέρδισε τις εκλογές με τα τρία “δεν” που καταπατάει σήμερα».

ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...