Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ V ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Σημαντική και προς όφελος της Επιχείρησης ήταν η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. σχετικά με την κατασκευή Μονάδας V στην Μεγαλόπολη.
Με την απόφαση αυτή άρχισε επιτέλους να υλοποιείται το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Δ.Ε.Η. που προέβλεπε την αντικατάσταση Παλαιών Μονάδων με καινούριες.
Δημιουργούνται λοιπόν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ισχυροποιηθεί η Δ.Ε.Η. σύμφωνα με τον ενεργειακό σχεδιασμό που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να συνεχίσει η Επιχείρηση να παίζει καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έναντι των ιδιωτών ανταγωνιστών της.
Η αντικατάσταση της παλαιάς Μονάδας στην Μεγαλόπολη επίσης προσθέτει και ένα άλλο σοβαρό όφελος, που είναι η μείωση της παραγωγής ρύπων με συνέπεια να μπορέσουμε να τηρήσουμε σε σημαντικό βαθμό το πρωτόκολλο της Συνθήκης του Κιότο.
Κομβικό σημείο για να προχωρήσει χωρίς άλλου είδους προβλήματα η κατασκευή Μονάδας V στην Μεγαλόπολη, αποτελεί η εγρήγορση των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων στις Γραμμές Μεταφοράς και έλευση Φυσικού Αερίου στην Μεγαλόπολη μέσα στα απαιτούμενα χρονικά πλαίσια.
Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ/Δ.Ε.Η. δηλώνει ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή διότι το καθολικό αίτημα του Σ/Κ και των αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...