Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΔΕΗ: Υπεγράφη η σύμβαση με Τέρνα για την Ρόδο

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009, υπεγράφη μεταξύ των εταιρειών ΔΕΗ και Τέρνα η σύμβαση ανάθεσης του έργου που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ενός Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 115,4 ΜW, με καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου, στη θέση Πλάκα - Στένη του δήμου Νότιας Ρόδου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος και της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γεώργιος Περιστέρης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ κ. Γεώργιος Μέργος, ο διευθύνων σύμβουλος της WARTSILA Ελλάς ΑΕ κ. Άλεκ Τομάζος, που εκπροσωπεί την εταιρεία, η οποία θα προμηθεύσει τον κύριο μηχανολογικό εξοπλισμό, και ανώτατα στελέχη των εταιρειών ΔΕΗ και ΤΕΡΝΑ. Όπως επισημαίνεται, η σχετική ανάθεση έγινε με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, στις 2 Απριλίου 2009, με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού.

Το συνολικό τίμημα του έργου ανέρχεται σε 183 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του κύριου και βοηθητικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την κατασκευή όλων των αναγκαίων κύριων και βοηθητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Η παράδοση του νέου Σταθμού θα γίνει σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, δήλωσε τα ακόλουθα: "Το έργο αυτό θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία της Ρόδου, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια σε μακροχρόνια βάση με τρόπο αξιόπιστο, οικονομικό και περιβαλλοντικά φιλικό.

Ο όμιλος της ΔΕΗ με το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2009 - 2014 έχει ξεκινήσει την υλοποίηση στα μη διασυνδεδεμένα νησιά νέων ενεργειακών επενδύσεων συνολικού ύψους 2,9 δισ. ευρώ, εξασφαλίζοντας πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.
Πρωταρχική μέριμνα της Διοίκησης της ΔΕΗ είναι η επιτάχυνση των παραγωγικών επενδύσεων της Επιχείρησης, επιδιώκοντας το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα γι΄αυτήν και συμβάλλοντας ενεργά στην καλύτερη προστασία του Περιβάλλοντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...