Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Δύο χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ με επιχορήγηση του ΟΑΕΔ

Για την πρόσληψη 2.000 ανέργων σε ετήσια βάση, μέσα σε δύο χρόνια, συμφώνησαν η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Π. Αθανασόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχαν.
«Το παζάρι προεκλογικών παροχών της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνεται με αυγουστιάτικες συμφωνίες ρουσφετολογικών προσλήψεων 2.000 ανέργων στη ΔΕΗ», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Οι 2.000 θέσεις θα καλυφθούν με...
συμβάσεις ορισμένου χρόνου από ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ και η ΔΕΗ θα εισπράττει από τον Οργανισμό το επίδομα ανεργίας και θα καλύπτει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί μεταξύ ΔΕΗ και υπουργείο Απασχόλησης το Σεπτέμβριο.

Η υπουργός Απασχόλησης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια του ΛΑΕΚ για τις προσλήψεις, τόνισε: "γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, όπως επίσης και από τα Κοινοτικά κονδύλια. Ένας είναι ο προϋπολογισμός". Για το αν θα παρθούν νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σημείωσε ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές.

Από την πλευρά του, ο Π. Αθανασόπουλος, επισήμανε ότι "η ΔΕΗ δεν χρειαζεται μόνο τεχνικό προσωπικό αλλά και προσωπικό γραφείου και επιστημονικό προσωπικό της τεχνολογικής κατεύθυνσης και άλλες κατηγορίες" και χαρακτήρισε ως "ευέλικτο και πολύ σημαντικό", καθώς όπως τόνισε "μας δίνει κυρίως τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τους εργαζόμενους και να επενδύσουμε να τους εκπαιδεύσουμε και να τους έχουμε κοντά μας για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα".


Για παζάρι προεκλογικών παροχών, έκανε λόγο η Εύη Χριστοφιλοπούλου

"Η σημερινή συμφωνία της Επιχείρησης με το υπουργείο Απασχόλησης επιβεβαιώνει απολύτως τους ισχυρισμούς μας για την επέκταση της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα: η όλη μεθόδευση μέσω τροπολογίας στις αρχές του χρόνου έγινε με στόχο τη δημιουργία ενός μηχανισμού προσλήψεων «από το παράθυρο», χιλιάδων νέων στο Δημόσιο τομέα χωρίς μέλλον και προοπτική.", τόνισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, επέκρινε και τη διοίκηση της ΔΕΗ, "που παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, με 5.500 συνταξιοδοτηθέντες εδώ και πεντέμισι χρόνια και μέσο όρο ηλικίας τα 48 χρόνια, αποφεύγει συστηματικά τις κανονικές προσλήψεις οδηγώντας τους εργαζόμενους ακόμη και σε απεργία με το συγκεκριμένο αίτημα".

"Η Διοίκηση, παρά τις ανακοινώσεις της για κανονικές προκηρύξεις προτιμά να συνδράμει την καταρρέουσα κυβέρνηση Καραμανλή στην απεγνωσμένη της προσπάθεια να μαζέψει ψήφους πουλώντας ελπίδα σε άνεργους νέους μέσω Υπουργείου Απασχόλησης. Παίζει η Νέα Δημοκρατίας και τα «χρυσά» παιδιά της με τον εφιάλτη της ανεργίας και την ανασφάλεια χιλιάδων νέων. Τα κυβερνητικά όνειρα θερινής νυκτός για εκλογική ανάκαμψη της ΝΔ όμως, θα μετατραπούν σύντομα σε εφιάλτη από τον Ελληνικό λαό", κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητά μέλη της ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ,

    Διάβασα στο blog σας για τις δύο χιλιάδες προσλήψεις με επιχορήγηση του ΟΑΕΔ.
    Καταρχήν, ονομάζομαι Γραντζιώτη Χρυσούλα και εργάσθηκα στη ΔΕΗ ΑΕ,περιοχής Λιβαδειάς, μέσω ΑΣΕΠ για 6 μήνες στον Τομέα Υποστήριξης και στον Τομέα Χρηστών Δικτύου, για το χρονικό διάστημα 16 Ιανουαρίου 2009 έως 15 Ιουλίου 2009 ως Ειδικός διοικητικών Υπηρεσιών.
    Οσοναφορά για την εργασία που προσέφερα, μπορείτε να πληροφορηθείτε απο τους αρμόδιους προϊσταμένους, καθώς επίσης και από τους συναδέλφουςμου μέσα στον εργασιακό χώρο μου για το χρονικό διάστημα που εργάσθηκα.
    Επειδή, τυχάνειν να μην έχω τις απαραίτητες γνωριμίες για να βρίσκω δουλεία, γι΄αυτό το λόγο απευθύνομαι σε σας και ζητώ τη βοήθειά σας.
    Έχω το δικαίωμα και εγώ να συμμετάσχω σε αυτό το πρόγραμμα επιχορήγησης και να εργασθώ πάλι στη ΔΕΗ ΑΕ περιοχής Λιβαδειάς;Θα πρέπει να απευθυνθώ κάπου για επιπλέον πληροφοριές;(να συμπληρώσω καποια χαρτιά κτλ)
    το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου είναι: kostasxryk@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...