Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Αλιβέρι

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, ισχύος 417 μεγαβάτ και πολύ σύντομα θα γίνει η θεμελίωσή της, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.


Τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο υπουργός, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει το θέμα της νέας μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη (800 MW), μετά από διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ υπενθύμισε ότι, στον προγραμματισμό της ΔΕΗ εντάσσεται μία ακόμη λιγνιτική μονάδα, στην Πτολεμαΐδα.


Παράλληλα, όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί ο κ. Χατζηδάκης, στις αρχές του 2010 προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα φυσικού αερίου της «Ήρων Θερμοηλεκτρική» και στα τέλη του ίδιου χρόνου μία ακόμη μονάδα της«Ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης», ισχύος από 400 μεγαβάτ η κάθε μία.


Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη χρονιά το δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής ενισχύεται σημαντικά προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της κατανάλωσης.Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τα στελέχη του Εθνικού Ελέγχου Ενέργειας του ΔΕΣΜΗΕ στον Άγιο Στέφανο για την κατάσταση που επικρατεί στο ισοζύγιο ηλεκτρικής ενέργειας, τα έργα που προγραμματίζονται για την ενίσχυση του συστήματος μεταφοράς και τα εναλλακτικά σχέδια που υπάρχουν για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.


Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι, θα χρηματοδοτηθεί από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΔΕΣΜΗΕ, προϋπολογισμού 41 εκατομμυρίων ευρώ και συνεχάρη τους εργαζόμενους στο Διαχειριστή για τη μέριμνα που επιδεικνύουν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...