Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: H ANΑΠΤΥΞΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ

Τη διάχυτη, στους συναδέλφους που εργάζονται σε Καταστήματα της Επιχείρησης, πεποίθηση, ότι επιχειρείται μια προσπάθεια σταδιακής απαξίωσης του ρόλου και της παρουσίας της Εμπορίας, μετέφερε το Προεδρείο του Συλλόγου σε συνάντησή του με τον Γ.Δ/ντή Εμπορίας και τον Δ/ντή Πωλήσεων.
Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε παρουσιάσθηκαν ουσιαστικά οι βασικοί άξονες του επιχειρησιακού προγραμματισμού της ΓΔ/Ε και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Πωλήσεων.
Η εγκατάσταση νέου ταμειακού συστήματος εντός του 2009, η εγκατάσταση νέου μηχανογραφικού συστήματος, η βελτίωση και απλοποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών και η ανάπτυξη νέων τρόπων εξυπηρέτησης των πελατών είναι ενδεικτικά μερικές από τις τρέχουσες δράσεις που αναμένονται να βελτιώσουν τη λειτουργία των Καταστημάτων και την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σημαντικό θέμα της ασφάλειας των συναδέλφων-ταμιών. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για μεταφορά των χρημάτων από τραπεζικές χρηματαποστολές, που θα καλύψουν όλα σχεδόν τα καταστήματα της Επιχείρησης, καθώς και προμήθειας με τσάντες ασφαλείας.
Ωστόσο, στη συνάντηση αυτή, εκφράσαμε τον προβληματισμό μας, για την ανάδειξη σε κυρίαρχο στόχο, της περικοπής των λειτουργικών δαπανών.
Ιδιαίτερα η πρόσφατη μείωση του έκτακτου προσωπικού υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, εκτιμούμε ότι θα δημιουργήσει έντονα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων της Επιχείρησης, στη διασφάλιση των συμφερόντων της και στη προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών.
Η αποτελεσματικότητα τέτοιων μέτρων εξαρτάται από πλήθος αναγκαίων προϋποθέσεων, όπως:
α) Η πρόσληψη των επιτυχόντων στον τελευταίο διαγωνισμό της Επιχείρησης,
β) Ο εκσυγχρονισμός των μηχανογραφικών συστημάτων,
γ) Η απλοποίηση των διαδικασιών κ.λ.π.
που έχουν δρομολογηθεί μεν, αλλά αυτή την χρονική περίοδο δεν υφίστανται.
Η όποια αναγκαία μείωση του έκτακτου προσωπικού έπρεπε να πραγματοποιηθεί μετά την εξασφάλιση των παραπάνω προϋποθέσεων.
Με υπευθυνότητα και χωρίς κινδυνολογίες, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των θεμάτων της Εμπορίας και θα αναλάβουμε σειρά σχετικών πρωτοβουλιών, διότι αποτελεί μία ευαίσθητη και σημαντική λειτουργία της Επιχείρησης, που μοναδικός τρόπος θωράκισής της είναι η ανάπτυξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...