Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ο νέος υδροηλεκτρικός σταθμός στην Ημαθία

Το νέο Υδροηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ στη Βέροια, εγκαινίασε το Σάββατο ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΗ Χρήστο Αθανασόπουλο.
"Στόχος μας, είπε ο κ. Χατζηδάκης, είναι η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και πετυχαίνει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας ικανοποιώντας παράλληλα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών".
"Το ενεργειακό έργο της Αγ. Βαρβάρας, έρχεται να συμπληρώσει τα υδροηλεκτρικά έργα του ποταμού Αλιάκμονα, αυξάνοντας την αποδοτικότητά τους και τοποθετώντας ψηλά στην ατζέντα την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής".
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι "είναι μια σημαντική επένδυση, η οποία εξασφαλίζει την παραγωγή πράσινης ενέργειας με την αποφυγή εκπομπής 5.800 τόνων CO2 ετησίως, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη ποσότητα νερού για τη διατήρηση του ευαίσθητου οικοσυστήματος της ευρύτερης περιοχής του ποταμού.
Ο τομέας της ενέργειας είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς που πρέπει να ανέβει ψηλά στο δημόσιο διάλογο και στη χώρα μας".

ΠΗΓΗ:http://news.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...