Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Κ. Χατζηδάκης: Ενισχύονται οι συνεργασίες της ΔΕΗ με ιδιώτες

Την ενίσχυση των συνεργασιών της ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές ως στόχο για το μέλλον επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης σε ομλία του στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Economist σημειώνοντας με έμφαση ότι η ζήτηση θα είναι αυξανόμενη τα επόμενα χρόνια και ''αυτό σημαίνει ότι, τόσο για τη ΔΕΗ όσο και για τους ιδιώτες επενδυτές, υπάρχει χώρος δράσης, επομένως αυτό που πρέπει να κάνουν και οι μεν και οι δε, είναι επενδύσεις διότι το πραγματικό μας πρόβλημα θα είναι ενδεχόμενη καθυστέρηση στις επενδύσεις.
Αντί, λοιπόν, να δίνουμε έμφαση στο πώς θα μοιραστεί η πίτα, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η πίτα πρέπει να μεγαλώσει, και μάλιστα σημαντικά, στα επόμενα χρόνια''.

Ο υπουργός παράληλλα τόνισε ότι η ΔΕΗ ήταν και παραμένει η κολώνα του ενεργειακού μας συστήματος.

Επίσης γνωστοποίησε ότι στον τομέα του ηλεκτρισμού, πέραν των υφιστάμενων διασυνδέσεων, ειδικότερα με τη Βουλγαρία, έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διεργασίες για την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα της ενέργειας, πριν από τα τέλη Απριλίου, που θα οδηγήσει και σε νέα έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή της Δεύτερης Γραμμής Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Νέα Σάντα- Μαρίτσα, συμφωνήθηκε ότι μέχρι τέλος του 2009 θα έχει υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο.

Επισης ανέφερε ότι με εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, πρόκειται να υλοποιηθούν αναβαθμίσεις των δικτύων, και μεταξύ άλλων το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων και η ηλεκτρική διασύνδεση Εύβοιας - Αττικής ενώ στον τομέα του πετρελαίου, υπενθ'υμισε ότι ξεκίνησε ιδιωτική επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. δολαρίων, στην Καβάλα, για την εξόρυξη πετρελαίου με στόχο σε πρώτη φάση να φτάσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου στην εξόρυξη 5000 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα από τα 1300 που είναι σήμερα και του χρόνου να πάμε στα 10.000 βαρέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...