Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Γεμάτοι οι ταμιευτήρες της ΔΕΗ

Αποθέματα τριών μηνών για την υδροδότηση της Αττικής «κέρδισαν» οι ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ τον Φεβρουάριο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες 28 ημέρες περίπου 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού εισέρευσαν στον Μόρνο, τον Εύηνο, την Υλίκη και τον Μαραθώνα, ενώ ταυτόχρονα η Αττική κατανάλωνε λίγο περισσότερο από 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα καθημερινά για να καλύψει τις ανάγκες της.
Ένας καλός δείκτης για την κατάσταση των υδατικών αποθεμάτων είναι οι ταμιευτήρες της ΔΕΗ που βρίσκονται διάσπαρτοι στη χώρα, Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι εισροές στον ταμιευτήρα του Λάδωνα (Αρκαδία) κατά την περίοδο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2008 ήταν οι μικρότερες από το 1999 και μετά, ενώ στον ταμιευτήρα Ν. Πλαστήρα (Θεσσαλία) σημειώθηκαν για την ίδια περίοδο επίσης χαμηλές εισροές- όμως καλύτερες από τα έτη 2001, 2002, 2006 και 2007.
Μέτριες έως ικανοποιητικές χαρακτηρίζονται οι ποσότητες των υδάτων που εισέρευσαν φέτος στους ταμιευτήρες του Αράχθου (Ήπειρος), του Νέστου (όρια Μακεδονίας και Θράκης), του Αλιάκμονα (Δυτική Μακεδονία) και του Αχελώου (όρια Αιτωλοακαρνανίάς- Ευρυτανίας).
«Πάντως οι περισσότεροι ταμιευτήρες της ΔΕΗ είναι γεμάτοι», επισημαίνει η κ. Μιμίκου.
Πηγή: www. http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...