Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΕΗ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΗΣ

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από το τελευταίο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη και ένα νέο ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων στη ΔΕΗ και την Ηλεκτρική Ενέργεια.

Ο συνάδελφος Κουράκης Εμμανουήλ βρήκε τραγικό θάνατο πάνω στην κολώνα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος του την Δευτέρα 9 Μάρτη.
Ήταν μόλις 43 ετών, οικογενειάρχης με δυο παιδιά και έμπειρος τεχνίτης.
Οι συνεχείς αυξανόμενες ανάγκες του συστήματος παραγωγής, μεταφοράς και διανομής του ρεύματος σε υποδομές οι οποίες χρόνο με το χρόνο χρειάζονται όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια συντήρησης και λειτουργίας λόγω παλαιότητας και μη εκσυγχρονισμού, η τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλα τα επίπεδα υπηρεσιών, η πίεση την οποία υφίσταται το προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες και η υπεραπασχόληση για να καλυφθούν οι ανάγκες, δημιουργούν συνθήκες για σοβαρά ατυχήματα.

Η κάλυψη των αναγκών με εργολάβους δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους γεγονός που αποδείχτηκε τραγικά και σε αυτό το ατύχημα.

Η έλλειψη τεχνογνωσίας, οι κακοτεχνίες και η ευκαιριακή κερδοσκοπική ενασχόληση των εργολάβων δημιουργεί ασυνεννοησία και συνθήκες διαμόρφωσης ατυχημάτων όπως ενδεχομένως διαφαίνεται στο συγκεκριμένο ατύχημα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα μείνει σε επισημάνσεις και καταγγελίες γιατί όπως φαίνεται δεν συγκινούν τη ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αντιδρά δυναμικά την Πέμπτη 26 Μάρτη με μεγάλο συλλαλητήριο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να αναδείξει για ακόμα μια φορά τα μεγάλα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζόμενους, τη ΔΕΗ, την Ενέργεια και τους καταναλωτές.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να προχωρήσει άμεσα :

Στη στελέχωση όλων των μονάδων της με μόνιμο προσωπικό
Στην επιτήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία καθώς και τον έλεγχο των εργολάβων.
Στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές στα Δίκτυα και να αντικατασταθούν οι παλαιές μονάδες.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για το χαμό του εκλεκτού συναδέλφου και στέκεται αλληλέγγυα στην οικογένειά του με όλες τις δυνάμεις και δυνατότητές που διαθέτει.

Παράλληλα, καλεί την Διοίκηση και το Υπουργείο να μην μείνουν για μια ακόμα φορά θεατές του προβλήματος, να δράσουν άμεσα και να μην περιμένουν το επόμενο ατύχημα που απευχόμαστε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...