Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Xαιρετισμός της Προέδρου του ΠΑΣΥΠ / ΔΕΗ συναδέλφισσας Ρόζας Βιδάλη στο 32ο Συνεδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Χαιρετίζω το 32ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ / ΚΗΕ

Σπάζοντας το πρωτόκολλο θέλω να ξεκινήσω στέλνοντας τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στον τελευταίο εργαζόμενο στην τελευταία άκρη της Ελλάδος γιατί χάρη σ’αυτόν εμείς βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την αίθουσα.

Χαιρετίζω τους συναδέλφους όλων των παρατάξεων και τους εύχομαι να επιστρέψουν υγιείς και ασφαλείς στα σπίτια τους και πιο φωτισμένοι και ενημερωμένοι στις υπηρεσίες τους και να βγουν μπροστά να γίνουν κοινωνοί των θέσεων και των αποφάσεων που θα λάβει το συνέδριο.

Χαιρετίζω και τους προσκεκλημένους που με υπομονή συμμετείχαν και μας άκουσαν όλους.

Τέλος χαιρετίζω το Προεδρείο και την εκτελεστική της ΓΕΝΟΠ και τους εύχομαι πραγματικά να συνεχίσουν ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.
Συνάδελφοι ζούμε σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο, απεργίες, ασφαλιστικό, καταλήψεις, εξώδικα, συγκρούσεις, ενεργειακός σχεδιασμός, μείγμα καυσίμου, απελευθέρωση αγοράς, ανταγωνισμός,
οριακή τιμή του συστήματος και πολλά άλλα καυτά ζητήματα
απασχόλησαν την Ομοσπονδία και όλους μας ειδικά τον τελευταίο χρόνο.
Και δεν μας φτάνουν όλα αυτά καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι να
αντιμετωπίσουμε και την διεθνή οικονομική κρίση που θα χτυπήσει την πόρτα μας.

Παράλληλα όμως με αυτά συμβαίνουν και πολιτικά και κοινωνικά σκάνδαλα, βίαια επεισόδια στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις και όλα αυτά μαζί θολώνουν, γκριζάρουν, σκανδαλίζουν τους εργαζόμενους που δεν παύουν να είναι πολίτες αυτής της χώρας.

Αγαπητοί συνάδελφοι οι εργαζόμενοι μας εκπέμπουν ότι δεν θα ανεχτούν από κανέναν μας, σε οποιαδήποτε παράταξη και να βρισκόμαστε τον ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ, ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ, ΤΗ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ.

Όλοι έχουμε ακούσει ή το έχουμε σιγοψιθυρίσει ότι έχουν ξεφτίσει τα συστήματα, έχουν απαξιωθεί τα πρόσωπα και οι θεσμοί.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Εμείς που απασχολούμαστε με τα κοινά έχουμε χρέος απέναντι στον εργαζόμενο να του υπενθυμίσουμε γιατί είμαστε συνδικαλιστές γιατί είμαστε στην πρώτη γραμμή και να του
διαμορφώσουμε όχι μια εικονική πραγματικότητα που θα αδικήσει όμως τους αγώνες που μαζί έχουμε κάνει αλλά να του αποδείξουμε ότι δουλεύουμε και παράγουμε σημαντικό έργο, να του αποδείξουμε ότι δεν θα τον αφήσουμε ανυπεράσπιστο να γίνει λεία της οποιαδήποτε κυβέρνησης, διαχείρισης εργολάβου και όποιου ανοίγει η όρεξη να τον καταβροχθίσει.

Καλώ τη ΓΕΝΟΠ να περιφρουρήσει σε αυτήν τη κρίσιμη περίοδο όλους μας χωρίς λαϊκισμούς χωρίς απατηλές υποσχέσεις. Εμείς σαν ΠΑΣΥΠ, σαν τέταρτη μεγάλη δύναμη μέσα στους κόλπους της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ παρακολουθούμε, δουλεύουμε, βελτιωνόμαστε, ανταγωνιζόμαστε και βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη.

Μέσα από τους αγώνες μας σφυρηλατήσαμε την ενότητα μας και συνειδητοποιήσαμε ότι οι καρέκλες και τα γραφεία είναι γι’ αυτούς που φοβούνται να βγούνε στον κόσμο.


Στις τρείς δεκαετίες ζωής του, ο συλλόγος μας δραστηριοποιήθηκε και ασχολήθηκε με μεγάλα και σοβαρά ζητήματα.

Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε ένα μεγάλο ζήτημα που αναδείξαμε τον τελευταίο καιρό, αυτό της ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Αναδείξαμε με επιστολές μας αλλά και με την παρουσία μας με δυναμικές παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση το μέγεθος της αδικίας και την εργασιακή και μισθολογική ανισότητα που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εργαζόμενους που κατείχαν τα ίδια προσόντα και απασχολήθηκαν σε άλλα αντικείμενα εργασίας.
Δεν κωφεύσαμε στα αιτήματα των εργαζομένων ούτε επιδιώξαμε τον δρόμο των δικηγορικών γραφείων που θα κρατούσαν σε νομική ομηρία τους συναδέλφους μας.

Χαιρετίζω σ’ αυτό το σημείο την απόφαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ, την ομόφωνη απόφαση ότι θα δώσουν λύση στο ζήτημα αυτό.

Συνάδελφοι η τελευταία συλλογική σύμβαση δημιούργησε εργαζόμενους 2 ταχυτήτων.

Σαν σύλλογος δεχτήκαμε τα παράπονα πολλών συναδέλφων και αυτό το επισημάναμε με επιστολή μας στην Ομοσπονδία.

Ευελπιστούμε ότι στη βάση των 25 εκατομμυρίων και στη υπογραφή της συμπληρωματικής Συλλογικής Σύμβασης να κλείσει η οικονομική ψαλίδα και η διαφορά μεταξύ των κατηγοριών γιατί διαπιστώσαμε ότι ο τρόπος ενσωμάτωσης της ΑΤΑ στο Μ.Κ. είχε ως συνέπεια οι ακαθάριστες αποδοχές πολλών συναδέλφων να αυξηθούν σε ποσοστό πολύ μικρότερο που προβλέπει η ΕΣΣΕ 2008-2009 της ΓΣΕΕ.

Αγαπητοί συνάδελφοι ο σημαντικότερος συντελεστής ανάπτυξης της Επιχείρησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Σ’ αυτό το δυναμικό πρέπει να δοθούν κίνητρα.

Ο Σύλλογος μας γνωρίζει ότι τα σύνορα άνοιξαν και οι προκλήσεις που θα δεχτούμε είναι πολλές.

Ένα απαρχαιωμένο σύστημα πρέπει να αναμορφωθεί για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αγορά.

Ζητάμε την στήριξη και την ενδυνάμωση του προσωπικού.

Ζητάμε την διαμόρφωση ενιαίας οπτικής ταυτότητας των Πρακτορείων – Καταστημάτων.

Τη συνεχή εκπαίδευση – επιμόρφωση των συναδέλφων.

Τον εκσυγχρονισμό των μηχανογραφικών συστημάτων, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τον συστημάτων ασφαλείας.
· Ζητάμε την εκτίμηση και την πρόβλεψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και να αναλάβει η Ομοσπονδία την παρακολούθηση του επόμενου διαγωνισμού προσλήψεων.
· Ζητάμε την ΧΟΡΗΓΗΣΗ σχετικού επιδόματος στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν την ευθύνη εξυπηρέτησης πελατών.
· Ζητάμε την οικονομική εξίσωση με τον μέσο όρο (πραγματική σύγκλιση μισθών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που αποτελεί πάγιο αίτημα και διεκδίκηση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας.

Ο ΠΑΣΥΠ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΙΚΟΛΟΓΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΕΙ.
ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ.
ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΤΑΝ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΜΑΣΤΕ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΝΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ.

ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΣΤΟΝ ΠΑΣΥΠ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.
ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ IΣΟΚΡΑΤΗ:
¨Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ¨.

Το αφιερώνω σε αυτούς που διαιωνίζουν την ανασφάλεια τους και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για αυτά που συγκάλυψαν ή δεν πρόλαβαν να κάνουν και όσοι τους κολακεύουν και όσοι τους χαϊδεύουν και όσοι προσπαθούν να τους οικειοποιηθούν, είναι πιο επικίνδυνοι από τους ίδιους τους κροκόδειλους.

ΝΑΙ αγαπητό Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, οι ΠΑΣΥΠΙΤΕΣ λέμε ΝΑΙ στις πράξεις και ΟΧΙ στα λόγια γιατί ξέρουμε πιο είναι το καθήκον μας.
Πρώτα τα δικαιώματα των εργαζομένων και τελευταίοι εμείς.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...