Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Ουδέν νεώτερον για την απασχόληση και το εισόδημα των εργαζομένων


Χρειάστηκε να κινητοποιηθεί, χθες, όλη η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης (η υπουργός, δύο υφυπουργοί, τρεις γενικοί γραμματείς, ένας ειδικός γραμματέας, δύο διοικητές και οι σύμβουλοι) στη συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, για να διαπιστωθεί ότι πρέπει να κατατεθεί υπόμνημα με τα αιτήματα για την απασχόληση και το εισόδημα των εργαζομένων, έως τη Δευτέρα, προκειμένου να γίνει και νέα συνάντηση.

Επομένως, ουδέν νεώτερον για το σχέδιο που διατείνεται ότι διαθέτει το υπουργείο για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τομέα της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων.
Στο φόντο των δύο χθεσινών εργατικών δυστυχημάτων, το πρώτο στα έργα του «ΜΕΤΡΟ» στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια αποσυναρμολόγησης γερανού και το δεύτερο από ηλεκτροπληξία σε «πύργο» υπερ-υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Κοζάνη, το υπουργείο απέφυγε να αναλάβει την παραμικρή δέσμευση για την κατάσταση στην αγορά εργασίας από την οποία εκδηλώνονται καθημερινά ακραία συμβάντα.


Οι προθέσεις όλων των επιτελών παραμένουν άριστες, αλλά το σύστημα στο υπουργείο Απασχόλησης παραμένει δυσκίνητο ακόμη κι έναντι των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αυτονόητο που αφορά τη συλλογή αξιόπιστων στοιχείων.
Αλλωστε, όπως αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης, είτε δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αγορά εργασίας, είτε επικρατεί αδιαφορία.

Εχουν χαθεί ή πρόκειται να χαθούν πράγματι 10.000 θέσεις εργασίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γ. Παναγόπουλος ή όχι; Ουδείς προτίθεται να απαντήσει επισήμως.
Η κ. Πετραλιά, λίγο πριν αποχωρήσει, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει «ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης», και πρόσθεσε ότι «σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν θα εξαντλήσουμε όλες τις εφεδρείες».

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...