Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

"Μπλόκο" στο λιθάνθρακα από την κυβέρνηση


“Μπλόκο” στα σχέδια της ΔΕΗ αλλά και ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων για την εγκατάσταση μονάδων λιθάνθρακα βάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί ειλημμένη απόφαση κι έχουν ήδη ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενες πλευρές για την απόρριψη της εισαγωγής του λιθάνθρακα στο ενεργειακό μίγμα της χώρας.

“Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο λιθάνθρακας, δεν είναι στις προθέσεις στης κυβέρνησης ούτε η πυρηνική ενέργεια”, ανέφεραν κατηγορηματικά πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίες παραδέχονται σε σχέση με το θέμα του λιθάνθρακα ότι υπάρχει στροφή από την ενεργειακή πολιτική που είχε δρομολογηθεί από το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ).

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση του αρμόδιου υπουργού με τα μέλη του ΣΕΕΣ προκειμένου να επανεξεταστεί η ενεργειακή πολιτική γύρω από την ηλεκτροπαραγωγή, με μεγαλύτερη έμφαση στις μονάδες λιγνίτη, φυσικού αερίου και ΑΠΕ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στόχος είναι το 2009 να είναι έτος “πράσινης” ενέργειας.

Εξάλλου, σε σχέση με το στόχο των αποκρατικοποιήσεων που έχει θέσει η κυβέρνηση, οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΑΝ ανέφεραν ότι δεν υπάρχει “τίποτα στην ατζέντα για ΔΕΗ-ΔΕΠΑ.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μέσα στο 2009, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...