Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σύνδεση τιμολογίων λιανικής χονδρικής ζητούν ΔΕΗ - Ιδιώτες

Σύγκλιση μεταξύ ΔΕΗ και ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών αναφορικά με την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας Ενέργεια και Επενδύσεις που πραγματοποιήθηκε  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Τόσο η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΗ Ράνια Αικατερινάρη, όσο και οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών τάχθηκαν υπέρ της θέσπισης το συντομότερο δυνατό, «κοστοβορών τιμολογίων» ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή τιμολογίων που να αντακλούν το πραγματικό κόστος και να μην περιέχουν σταυροειδείς επιδοτήσεις.
Χαρακτηριστική η αναφορά της κ. Αικατερινάρη, η οποία τόνισε είναι τα τιμολόγια θα πρέπει να είναι ευέλικτα και κοστοβαρή και αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την υλοποίηση από την πλευρά της ΔΕΗ των αναγκαίων επενδύσεων, όσο και για το άνοιγμα της αγοράς λιανικής.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εντεταλμένος σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Protergia, που ανήκει στον όμιλο Μυτιληναίος, Ντίνος Μπενρουμπή, ο οποίος τόνισε ότι βάσει μνημονίου αποτελεί υποχρέωση για τη χώρα μας η σύνδεση των τιμολογίων της λιανικής με τη χονδρεμπορική αγορά μέχρι το 2013.
Όπως τόνισε ο κ. Μπενρουμπή, η σύνδεση αυτή πρέπει να γίνει νωρίτερα και να συνδυαστεί με πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων.

ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...