Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πως τη γλίτωσε η ΔΕΗ..

Τι σημαίνει στην πράξη για τη ΔΕΗ ότι όπως και οι άλλες εισηγμένες, τη γλίτωσε με μικρότερο "hair cut" από το μεγάλο "μαχαίρι" που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους ; "Σημαίνει, ότι της δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσει τώρα στον εξορθολογισμό μιας σειράς υπερβολών, και στην κατάργηση παροχών και υπερωριών", απαντούν από την επιχείρηση. Διότι, αυτό που αναγράφει η επίμαχη τροπολογία (σήμερα μάλλον κατατίθεται στη Βουλή) είναι ότι θα πρέπει ως τις 31/12/2011 το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα των εισηγμένων ΔΕΚΟ να έχει μειωθεί κατά 35% σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία αυτό βρισκόταν στις 31/12/2009. 
Δεδομένου ότι πέρυσι η ΔΕΗ έκανε ήδη ένα "hair cut" της τάξης του 21% στα μισθολογικά, σημαίνει ότι η διοικήσή της, μπορεί τώρα να προχωρήσει στο εναπομείναν 15%, με βάση καταρχήν τα σχέδια που είχε για περικοπές υπερωριών, παροχών και άλλων υπερβολών, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τη ΓΕΝΟΠ για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. 
Και επειδή, θα υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη του νόμου, ότι αν το "κούρεμα" δεν έχει γίνει μέχρι τις 31/12/2011 τότε την περιμένει η τύχη των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα, εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις στη ΔΕΗ θα είναι σύντομες. 
Τα παραπάνω φαίνεται να συμμερίζεται και ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος. Σημειώνεται ότι για την αλλαγή της ρύθμισης συνέβαλλε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωσταντίνου που ανέλυσε το παραπάνω σκεπτικό στον υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και την ανάγκη οι μισθολογικές περικοπές να είναι μικρότερες σε εισηγμένες ΔΕΚΟ που έχουν ήδη προβεί σε "κούρεμα" από πέρυσι όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ (το προσωπικό της οποίας μάλιστα έχει ανάγκη τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, η πολιτεία για την είσπραξη των εσόδων που έχουν προυπολογιστεί από το τέλος ακινήτων)...

ΠΗΓΗ: http://www.energypress.gr/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...