Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ



       ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΟΤΑΝ ΣΦΑΓΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ , Ο ΑΝΕΡΓΟΣ, Ο ΝΕΟΛΑΙΟΣ,
Ο ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ,
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.
Με την απορία και το ενδιαφέρον για  το πόσο πολύ μπορεί να εκτεθεί κανείς παρακολουθούμε μια ακόμα κακοστημένη προσπάθεια υπονόμευσης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Προσπάθεια, που υλοποιείται από  απίστευτους κυρίους που με την «πολιτεία» τους ακυρώνουν το ρόλο τους ως δημοσιογράφων και ενεργούν κατ’ εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων και όψιμων μελών της κυβέρνησης που ενοχλούνται από τη σκληρή κριτική της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
Μετά την καταγέλαστη δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών κύριου Πάρι Κουκουλόπουλου που ενοχλήθηκε για την στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ απέναντι στην επιβληθείσα είσπραξη του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ -όπου μη σεβόμενος την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και τυφλωμένος από μνημονιακό «πατριωτισμό» δεν ήξερε τι έλεγε- ήρθαν την περασμένη εβδομάδα δυο δημοσιεύματα σε συγκεκριμένα μέσα που ενοχλούνται από την ασυμβίβαστη στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που μοναδικό σκοπό και στόχο είχαν να περάσουν το εξής μήνυμα στους εργαζόμενους της Επιχείρησης.
« η ηγεσία σας με την στάση που κρατά, δηλαδή να κοντράρει την κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο σας βάζει σε περιπέτειες».
«καλός συνδικαλιστής είναι αυτός που όταν σφαγιάζεται η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με αυτά αλλά μόνο με τα του οίκου του».
Συγκεκριμένα, ένα από αυτά τα δημοσιεύματα έγραφε ότι την ώρα που η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έτρεχε να κάνει κατάληψη στο κέντρο έκδοσης των λογαριασμών ενάντια  στο ειδικό τέλος ακινήτων κάποιοι άλλοι συνδικαλιστές έτρεχαν να λύσουν προβλήματα των εργαζομένων και μάλιστα με επιτυχία… Το δημοσίευμα αναφερόταν στην τροπολογία της τελευταίας στιγμής για τη μείωση του ποσοστού παρακράτησης των συνταξιούχων στα ΥΒΑΕ!!!
Με βάση τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα υπονόμευσης της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ λόγω της αντιμνημονιακής δράσης της θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν λυγίζει και δεν εκβιάζεται.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι συνδικάτο με κουλτούρα κοινωνίας και όχι συντεχνία.
Όσο δε για τον αρθρογράφο που κατά αφελή τρόπο επιχείρησε να υπονομεύσει την κοινωνική δράση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προσπαθώντας να εμφανίσει την Ομοσπονδία ότι δεν αγωνίζεται στον ίδιο βαθμό για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων να τον ενημερώσουμε για τα εξής δίνοντας του μάλιστα και συγκεκριμένο ραπόρτο των κινήσεων μας  (αν και τα ξέρει αλλά μάλλον τα «ξέχασε» …).
Παρασκευή: 7 Οκτώβρη 08:00 το πρωί. Κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης και γίνεται γνωστό ότι στις επιχειρήσεις του κεφαλαίου Β του Ν3429 εφαρμόζεται το μισθολόγιο του Δημοσίου. Δηλαδή και στη ΔΕΗ.
Ακριβώς την ίδια μέρα χωρίς να χαθεί ούτε ώρα το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ακαριαία υλοποίησε τις εξής κινήσεις:
  1. 1) Παρασκευή 7 Οκτώβρη, 10 το πρωί. Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συναντιέται με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης.
  1. 2) Παρασκευή 7 Οκτώβρη, 4:00 το απόγευμα. Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συναντιέται με την Υπουργό Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής κύριο Παπακωνσταντίνου.
  1. 3) Σάββατο 8 Οκτώβρη, 7:00 το απόγευμα. Το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συναντιέται με την Υπουργό Οικονομίας κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο.
  1. 4) Δευτέρα 10 Οκτώβρη, 3:00 το μεσημέρι
Αυτά κύριε κονδυλοφόρε,
Που ανησύχησες μήπως και η ενασχόληση μας με την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μας στέρησε χρόνο και ενέργεια από το να υπερασπιστούμε τα ιδιαίτερα συμφέροντα των συναδέλφων μας.
Κύριε κονδυλοφόρε,
Μην ανησυχείς εμείς τα καταφέρνουμε και τα δύο.
Τέλος, μάθε ότι εμείς ως συνδικαλιστές -σε αντίθεση με εσένα- δεν ασπαζόμαστε την μικροαστική και μίζερη αντικοινωνική αντίληψη  «εμείς να σωθούμε και οι άλλοι να πεθάνουν»
Σε εμάς δεν περισσεύει  κανένας εργαζόμενος,
Κανένας άνεργος,
Κανένας συνταξιούχος
Εμείς,
Με την κυβέρνηση και την τρόικα έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς και θα τους κλείσουμε στους δρόμους.
Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...