Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ·Καταγγέλλουμε την αυταρχικότητα

Από σήμερα η Επιχείρηση ¨εκσυγχρονίστηκε¨.  Εφαρμόστηκε επιτέλους ¨ενιαίο¨ ωράριο απασχόλησης για όλο το προσωπικό της Επιχείρησης εκτός:

α) από το ωράριο των μισθωτών που απασχολούνται σε βάρδιες όπου θα καθορίζεται με αποφάσεις των οικείων Γεν. Διευθυντών,
β) από το ωράριο απασχόλησης των μισθωτών που απασχολούνται ως τηλεφωνητές και τραπεζοκόμοι, όπου θα καθορίζεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους τους και
γ) από το ωράριο των γονέων με τέκνα σε προσχολική ηλικία κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος στους Διευθυντές ΒΟΚ.
Για την εφαρμογή του ¨ενιαίου εκσυγχρονιστικού¨ αυτού ωραρίου απαιτήθηκαν τρεις (3) αποφάσεις Διευθύνοντος Συμβούλου και μία (1) απόφαση του Γ.Δ.ΑΝ.Π.Ο.
Επισημάναμε με δύο (2) επιστολές μας προς τον Δ. Σύμβουλο τους κινδύνους που κρύβει η μεταβολή του ωραρίου απασχόλησης για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης και για την εξυπηρέτηση των πελατών.
Μέσω των επιστολών μας ζητούσαμε επίμονα την στοιχειοθετημένη τεκμηρίωση, ώστε να είναι δυνατή η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ενός τέτοιου μέτρου.
Βεβαίως δεν λάβαμε καμία απάντηση διότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία μελέτη που να αποδεικνύει το όφελος που θα έχει η Επιχείρηση από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου.
Η προχειρότητα με την οποία αποφασίσθηκε το νέο ωράριο αποδεικνύεται περίτρανα από το πλήθος των σχετικών αποφάσεων που εκδόθηκαν, που μόνο ενιαίο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.
Τους παραπάνω προβληματισμούς εκθέσαμε και στις δύο (2) συναντήσεις-παρωδία της Ομοσπονδίας και των Σωματείων με τον Γ.Δ.ΑΝ.Π.Ο., κο Τριανταφύλλη Γ., ο οποίος προσπάθησε χωρίς στοιχεία, χωρίς επιχειρήματα, να επιβάλει την άποψή του μέσα από ένα ψευτοδημοκρατικό μονόλογο. 
Παρ’ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και τα Σωματεία που ήταν παρόντα, διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους και τους προβληματισμούς τους, δεν δόθηκε καμία εμπεριστατωμένη απάντηση εκτός του ότι με αυτόν τον τρόπο η Επιχείρηση εκσυγχρονίζεται.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την αυταρχικότητα από όπου και αν προέρχεται.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την επικίνδυνη προχειρότητα από όπου και αν προέρχεται.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την αναποτελεσματικότητα από όπου και αν προέρχεται.
Η εφαρμογή του ¨εκσυγχρονιστικού¨ αυτού μέτρου, μάλλον αποτελούσε όνειρο καριέρας, αφού παράλληλα συνοδεύτηκε από την συνταξιοδότηση του Γ.Δ.ΑΝ.Π.Ο.
Καλούμε τον Δ. Σύμβουλο για άλλη μια φορά, απαλλαγμένος από βαρίδια που ανήκουν πλέον στο παρελθόν, σε συνεργασία με το Συνδικάτο και τους Γεν. Διευθυντές να επανεξετάσει το χαοτικό ωράριο ταλαιπωρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...