Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ:Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

Με ιδιαίτερη λύπη,

βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για πρώτη φορά να εκφράσουμε δημόσια την έντονη διαφωνία και δυσαρέσκειά μας τόσο για την ουσία μιας σειράς αποφάσεων της Διοίκησης όσο και για τον τρόπο λήψης τους.

Αναφερόμαστε

στις μονομερείς και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση και διάλογο αποφάσεις για την αλλαγή του ωραρίου και την υπογραφή των οργανογραμμάτων της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Η λύπη μας, είναι ιδιαίτερα μεγάλη, γιατί οι αποφάσεις αυτές έχουν την υπογραφή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Επιχείρησης, ενός ανθρώπου που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σέβεται και εκτιμά ιδιαιτέρως .

Στη βάση αυτής της εκτίμησης, που πηγάζει όχι από την ταύτιση των απόψεων αλλά κατά κύριο λόγο από τον μέχρι τώρα, και πιστεύουμε και στο μέλλον, σεβασμό του Διευθύνοντος Συμβούλου στις δημοκρατικές διαδικασίες, στο διάλογο και στα όσα προβλέπουν ο ΚΚΠ/ΔΕΗ και οι συλλογικές μας συμβάσεις και επειδή οι καλές σχέσεις εργαζομένων και Διοίκησης είναι βασική προϋπόθεση για την πρόοδο των εταιρειών, απευθύνουμε έκκληση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο επειδή δεν προηγήθηκε κανένας απολύτως διάλογος γι αυτά τα ζητήματα παρά μόνο ανακοίνωση προθέσεων του ΔΑΝΠΟ γύρω από την αλλαγή του ωραρίου, να επανεξετάσει τις αποφάσεις του.

Μια τέτοια κίνηση, μόνο κίνηση αδυναμίας δεν θα ήταν αλλά απεναντίας κίνηση απόλυτου σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες που απ’ ότι φαίνεται για κάποιους είναι κουραστικές.

Σε όσους κουράζονται από αυτές τις διαδικασίες (δεν απευθυνόμαστε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο) τους λέμε ότι εάν δεν αντέχουν να παραιτηθούν.

Επιπρόσθετα, τους λέμε να μην ξανά-αγνοήσουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για κανένα απολύτως θέμα που αφορά το προσωπικό και το μέλλον της Επιχείρησης και να μην παρακάμψουν κανένα απολύτως δικαίωμα της που πηγάζει από τον ΚΚΠ/ΔΕΗ και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Αν δόθηκαν δεκάδες μάχες για να κατακτήσουμε αυτές τις συλλογικές συμβάσεις (γιατί τίποτα κανείς δεν μας χάρισε) να είστε σίγουροι ότι θα δοθούν ακόμη περισσότερες για να μην μας τις καταργήσει κανείς.

Τέλος,

θέλουμε να προσθέσουμε ότι μια άλλη αντιμετώπιση αξίζει στο συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ που χρόνια τώρα με εκατοντάδες δράσεις σταθερά και αταλάντευτα μάχεται για την προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.

Υ.Γ. Ελπίζουμε να μην πληροφορηθούμε το τι σχεδιάζεται για το εκτός έδρας όπως τα υπόλοιπα θέματα από κάποια εισήγηση που εν αγνοία μας εντελώς αιφνιδιαστικά θα πάει στο Δ.Σ. για έγκριση.

1 σχόλιο:

  1. Επί της ουσίας τίποτε , για την ταμπακιέρα τίποτε η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ,μαλακά-μαλακά και επιφανιακά χάΙδεψε την απόφαση της Δοιήκησης να βγάλει άλλη μια φορά απο το ημερήσιο πρόγραμμά τους εργαζόμενους και τίς οικογένειές τους (παιδιά ,σχολεία κλπ)και της είπε εμπιστευτικά οτι αν το ξανακάνουνε (η Δοιήκηση ) θα τους κάνουν "ντά"!! οπως πάντα.! Ρε λαμόγια συδικαλιστές που χρόνια τώρα κάνετε συνδιοίκηση ,για πέστε μας τι καταφέρατε ως τώρα να αποτρέψετε;
    Βάλατε τους εργαζόμενους σε απεργείες οι οποίες στην ουσία όλες ήταν για δικό σας καπρίτσιο, για νε μην χάσουν ντεμέκ οι εργαζόμενοι προνόμοια ..
    και τώρα τι έμεινε ρε λαμόγια για τους εργαζόμενους;
    Απορίες για το εργασιακό τους αύριο, χαμένα εργασιακά χρόνων επιδόματα, φέσια οικονομικά απο κάθε απεργεία, χρόνος επιπρόσθετος εργασίας , χαμένοι μισθοί, χαμένα bonus διασφαλισμένα μέσα απο ΣΣΕ ,θυμάστε εεε;;
    Απο που να πίασω και που να αφήσω .
    Είστε απερίγραπτοι δεν έχω κατι πιο light! να σας πώ.
    Ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε στο site σας.
    Εργαζόμενος συνάδελφος στην Παραγωγή απο το 1986

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...