Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Α.Τσίπρας: Εφιαλτική η προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Εφιαλτική χαρακτήρισε την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων, που αποτελείται από Δήμους στις περιοχές των οποίων υπάρχει δραστηριότητα εξόρυξης λιγνίτη και παραγωγή ενέργειας από εργοστάσια της Δ.Ε.Η. όπως οι Δήμοι Αμυνταίου, Φλώρινας, Κοζάνης, Εορδαίας, Κοζάνης και Μεγαλόπολης.

Ο Α.Τσίπρας τόνισε ότι ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα πλήξει ιδιίατερα του κατοίκους των περιοχών των Ενεργειακών Δήμων, οι οποίοι «έχουν συμβάλει, εδώ και δεκαετίες δίνοντας τον ενεργειακό τους πλούτο καταθέτοντας την ίδια την ποιότητα ζωής τους, προκειμένου το κοινωνικό σύνολο να έχει την δυνατότητα ενεργειακής επάρκειας».

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η επιβάρυνση που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι των ενεργειακών περιοχών, δεν θα βρει καμιά ανταπόδοση ενώ 600.000 στρέμματα περίπου που ανήκουν στην ΔΕΗ, θα περάσουν σε ιδιώτες με τον άμεσο κίνδυνο αυτοί να μην ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους να επιστραφούν στους δήμους και να αποκατασταθούν.

«Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει ένα κοινό μέτωπο εργαζόμενων στη ΔΕΗ, καταναλωτών και των πολιτών αυτών των περιοχών και των δημάρχων μαζί, προκειμένου να αποτραπεί ένα μεγάλο έγκλημα, ένα έγκλημα εθνικής σημασίας, όπως αυτό της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας στη χώρα μας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...