Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

«Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα είδαμε να εξελίσσονται καταστάσεις να ξεδιπλώνονται πολιτικές πέρα από κάθε φαντασία. Στηριχθήκαμε σε καθαρές σκέψεις, προσδιορίσαμε τις κόκκινες γραμμές, εντοπίσαμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ.

Δώσαμε μια μάχη υπεύθυνη καταδεικνύοντας την ορθότητα των θέσεων μας.

Χαμένες μάχες όμως είναι αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ. Χαμένες υποθέσεις και μάχες είναι αυτές που υποδουλώνουν την ελεύθερη σκέψη και άποψη, αυτές που συντρίβουν τη φωνή μας. Η αντίσταση ήταν αλλά και είναι πράξη ευθύνης. Ευθύνη απέναντι σε μας και τα παιδιά μας, ευθύνη απέναντι στη κοινωνία και στις νέες γενιές.

Η ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας. Στο «μεσοπρόθεσμο» προσπάθησαν να την απαξιώσουν ας μην τους αφήσουμε να την συντρίψουν. Οι εξελίξεις είναι γρήγορες. Το ασφαλιστικό θα το πολεμήσουμε και ΝΟΜΙΚΑ και θα αναδείξουμε ότι το 51% των μετοχών της ΔΕΗ δεν ανήκει στο κράτος (που το πουλάνε) αλλά στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ. Μια διαδικασία αποτροπής επενδυτών αλλά και μια ουσιαστική παρέμβαση που έχει να κάνει με το ασφαλιστικό μας φορέα. Το κράτος δικαίου δεν εξανεμίζεται σε μερικές σελίδες νόμου, ούτε από την αυθαιρεσία κάποιας κυβέρνησης. Χρειάζεται απλά και ξεκάθαρα ψυχραιμία, στόχευση, επιμονή και αγώνας.

Συζητάνε τώρα για πώληση μονάδων παραγωγής.

Η περιουσία μας, η περιουσία του Έλληνα πολίτη, ο ορυκτός πλούτος της χώρας δεν μπορεί να πουληθεί. Τον φραγμό καλούμαστε να τον επωμισθούμε. Την εμπορία δεν μπορούμε να την αφήσουμε να συρρικνώνεται γιατί κάποιοι αποφάσισαν αυθαίρετα να μην επιτρέπουν στην ΔΕΗ να είναι ανταγωνιστική.

Το σχέδιο το γνωρίζουμε και θα το παλέψουμε στους δρόμους και στα δικαστήρια.

Φίλες και Φίλοι

Το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να σφυρηλατήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας . Να βάλουμε σύντομα στέρεες βάσεις και ενωμένοι να αντισταθούμε. Τα μέτωπα είναι εσκεμμένα πολλά θα τα ονοματίσουμε (ΚΚΠ/ΔΕΗ, εργασιακές σχέσεις, συλλογικές συμβάσεις, πώληση μονάδων, εμπορία, διανομή, μεταφορά, ασφαλιστικό) & θα στηρίξουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας σε μάχες χωρίς τέλος.

Καλούμαστε να στηρίξουμε ένα κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη νοημοσύνη μας, να υπερβούμε και να μείνουμε όρθιοι.

Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λυγίσει. Είναι ένας συνεχώς αγώνας με ελεγχόμενα αποτελέσματα αλλά ένας αγώνας με όραμα και άποψη για το μέλλον που δικαιούμαστε για τις αξίες που μας προσδιορίζουν ως «ελεύθερους Έλληνες».

Καλή δύναμη.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...