Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Παπακωνσταντίνου: “Εξετάζουμε την πώληση μονάδων της ΔΕΗ”

Την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ως εναλλακτική στην πώληση του 17% που κατέχει το Δημόσιο στην επιχείρηση εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σε συνέντευξή του στην “Ημερησία του Σαββάτου”, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η πώληση του ποσοστού του Δημοσίου θα προχωρήσει το 2012, αφού έχει ανοίξει η παραγωγή λιγνίτη και σε άλλους συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν περιθώρια για διαφορετικούς χειρισμούς, και το κατά πόσον η πώληση μονάδων θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική της διάθεσης του ποσοστού 17% ο υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει πως “εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές και η πώληση μονάδων είναι μία από αυτές”.

Σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ τόνισε πως “για τη ΔEΠA έχει αποφασιστεί ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός από το ΔEΣΦA και αυτή η διαδικασία προχωρεί. H ΔEΠA -το εμπορικό κομμάτι αυτού του σχήματος- θα πωληθεί, ενώ το Δημόσιο θα συνεχίσει να διατηρεί τον έλεγχο των στρατηγικών υποδομών του δικτύου φυσικού αερίου, μειώνοντας, όμως, το ποσοστό του στο ΔEΣΦA”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες του υπουργείου στην ενεργειακή πολιτική τονίζοντας πως αυτή είναι η διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας παράλληλα και συμπληρωματικά με την επίτευξη των στόχων του 20-20-20. Aυτό κυρίως μεταφράζεται σε αλλαγή του μείγματος παραγωγής ενέργειας, δηλαδή λιγότερο πετρέλαιο και λιγνίτη και περισσότερο φυσικό αέριο και Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...