Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ζερβός: Όχι νές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Δεκτό έκανε το αίτημα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η διοίκηση της εταιρείας και το όφελος από τη μείωση των μισθών που επιβλήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης, θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου ΟΑΠ ΔΕΗ.
Αυτό ειπώθηκε χθες στη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα του 2009. Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι το 2010 οι επενδύσεις της ΔΕΗ θα φτάσουν το 1,5 έως 1,6 δισ. ευρώ και ανακοίνωσε ότι το επικαιροποιημένο business plan θα παρουσιαστεί το Μάιο. Επίσης ανέφερε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί αύξηση στα τιμολόγια της επιχείρησης και πρόσθεσε ότι αναμένεται η απάντηση της ΡΑΕ στο αίτημα για αναδιάρθρωση των τιμολογίων. Εκτίμησε μάλιστα ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες από πλευράς Ρυθμιστικής Αρχής.
Σε σχέση με το hedging ο κ. Ζερβός τόνισε ότι έχουν γίνει και φέτος κινήσεις αντιστάθμισης κινδύνου για τις τιμές των καυσίμων και ειδικότερα η ΔΕΗ έχει διασφαλίσει το 50% των αναγκών της σε μαζούτ και το 60% σε diesel, για τις μονάδες κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Εξάλλου σε ερώτηση που έγινε σχετικά με τη διαφορά της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον της Ελλάδος, για την τιμολόγηση της η/ε για τη δεύτερη, ο επικεφαλής της επιχείρησης, απάντησε ότι είναι πιθανό σύντομα να υπάρξει συμφωνία.
Ιδιαίτερη έμφαση, όπως αναμενόταν άλλωστε, δόθηκε στον τομέα των ΑΠΕ, όπου ο κ। Ζερβός ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε μια σειρά από νέες αιτήσεις για έργα, με πιο σημαντικές τη μονάδα 5MW γεωθερμίας στη Νίσυρο και το αιολικό 100MW στη Μακρόνησο. Μέσα στο έτος αναμένεται και ο διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό πάρκο των 50MW στη Μεγαλόπολη. Και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες όπως και η ΔΕΗ προχωρά σε αναθεώρηση του επιχειρησιακού της σχεδίου, με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά των ΑΠΕ.
Ως προς το επενδυτικό πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, συνεχίζονται οι εργασίες στο Αλιβέρι και η μονάδα θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2011, ενώ αναμένεται η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη Μεγαλόπολη και η αδειοδότηση του έργου ώστε η κατασκευή να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012। Ο διαγωνισμός για την Πτολεμαΐδα αναμένεται το προσεχές δίμηνο (προβλεπόμενη ολοκλήρωση 2017) ενώ για τη Μελίτη 2 στη Φλώρινα, η επαναπροκύρηξη του διαγωνισμού συναρτάται με την απόφαση της κυβέρνησης για το ορυχείο της Βεύης. Στις 11 Μαΐου κατατίθενται οι προσφορές στο διαγωνισμό για τον Αθερινόλακκο στην Κρήτη, ενώ για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας γίνονται ενέργειες ώστε το έργο ως ανεξάρτητο να απεμπλακεί από τα έργα εκτροπής του Αχελώου। Τέλος στις 24 Απριλίου αναμένεται ο διαγωνισμός για τον ΥΗΣ Μετσοβίτικο.
ΠΗΓΗ:http://www.capital.gr/home.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...