Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Διοικητικός απολογισμός ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ

Με επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της ΓΕΝΟΠ η Γενική Συνέλυση του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ όπου ανακοινώθηκε ο διοικητικός απολογισμός του Συλλόγου που αναφέρει τα εξής:
Στη πιο δύσκολο χρονικό διάστημα που περνάει ο τόπος μας εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ καλούμαστε να προσδιορίσουμε ξανά τη σχέσης μας με τα συνδικάτα αλλά και να αποκτήσουμε ξανά και με ειλικρίνεια και χωρίς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς την εμπιστοσύνη σε θεσμούς και αξίες.
Δυστυχώς οι σχέσεις ανάμεσα σε σωματεία, διοίκηση και εργαζομένους έχουν κλονιστεί και μόνο μια γενναία και ρεαλιστική κίνηση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων μπορεί να αλλάξει το τοπίο.

Ο χαμένος προσανατολισμός του Σ/Κ μπορεί να επανέλθει στην σωστή γραμμή αρκεί να εγκαταλειφθούν οι φτηνοφιλόδοξες πολιτικές των ψευτοπροοδευτικών εργατοπατέρων. Σε αυτή λοιπόν την πορεία ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ με τριάντα χρόνια συνεπούς δράσης και παρουσίας οφείλει να ζητήσει πρώτα συγνώμη σε όσους συναδέλφους αδίκησε και δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τα δίκαια εργασιακά τους αιτήματα τους και δεύτερον να καλέσει με ειλικρίνεια όσους συνάδελφοι νομίζουν ότι αδικήθηκαν να προσπεράσουν τις όποιες πικρίες έχουν και να μας τιμήσουν με την παρουσία και την συμμετοχή τους.
Εμείς στον ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ δεν είμαστε εξαρτημένοι από κανέναν αλλά μόνο από τους εργαζόμενους που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Από εκείνους εισπράττουμε καθημερινά την ανασφάλεια, την απογοήτευση, την οργή , την κούραση τους και εμείς οφείλουμε να τους προστατεύουμε από τους βολεμένους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Οπότε συνάδελφοι αξίζει να σας θυμίσουμε ότι:
Μην ξεχνάτε συνάδελφοι ότι τα εμπόδια τα ξεπερνάμε με δυναμική παρουσία, με ανοικτό διάλογο, με δημοκρατική ευσυνειδησία, με μαχητικούς αγώνες και μαζική συμμετοχή.
Αντέχουμε στα δύσκολα και προχωράμε μπροστά.
- Τα γραφεία του Συλλόγου μας δεν ήταν ποτέ άδεια και οι τηλεφωνικές μας γραμμές ήταν πάντα ανοικτές για όλους τους συναδέλφους
- Η εφημερίδα μας ήταν το κύριο ενημερωτικό εργαλείο το οποίο αποτέλεσε σημαντικό όπλο ώστε να αναδειχτούν οι θέσεις, οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων ενώ κατάφερε να αναδείξει και σημαντικά εργασιακά και κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.
- Με δεκάδες δελτία τύπου και ανακοινώσεις ενημερώσαμε υπεύθυνα και με σοβαρότητα το προσωπικό.
- Έχουμε σημαντική παρέμβαση από το επίσημο blog(pasyp-deipress) δηλαδή την ηλεκτρονική εφημερίδα του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ που ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα τις 13 χιλιάδες μίασπουδαία επιτυχία της συντακτικήε ομάδας του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ που σημαίνει ότι εκατοντάδες συνάδελφοι προτιμούν καθημερινά το blog του συλλόγου για την σωστή και έγκυρη ενημέρωση τους.
- Κατορθώσαμε να διοργανώσουμε Ημερίδες με θέματα που καίνε τους συναδέλφους όπως αυτή του διαχωρισμού Εμπορίας και Δικτύου που έμπειροι υπηρεσιακοί παράγοντες μας τίμησαν με την παρουσία αλλά και πολλοί συνάδελφοι συζήτησαν με ενδιαφέρον τα προβλήματα που προέκυψαν.
- Αποτελεσματικά και ανθρώπινα λειτούργησε το Τμήμα Αιμοδοσίας που διοργάνωσε αρκετές λήψεις αιμοδοσίας και με μοναδικό τρόπο κατάφερε να δώσει ανάσες ζωής σε πολλούς συναδέλφους μας.
- Πετύχαμε καίριες παρεμβάσεις σε μείζον ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό όπως εκείνα της ετεροαπασχόλησης και καταφέραμε να σπάσουμε πολυετείς νομικές ομηρίες με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να αναγκασθεί να υιοθετήσει το αίτημα και την πρόταση μας για δίκαιη λύση στο πρόβλημα χιλιάδων συναδέλφων.
- Αρκετές και αλλεπάλληλες ήταν επισκέψεις μελών και του Προεδρείου του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες και τα Πρακτορεία της Ελλάδος όπου αφουγκράστηκε και κατάφερε και έδωσε λύσεις σε μερικά από τα χρόνια προβλήματα τους.
- Να θυμίσουμε επίσης ότι πρώτα τα στελέχη του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ επισήμαναν τις στρεβλώσεις και τις παραλείψεις της ΕΣΣΕ 2008-2009 σε σημείο να αναγκαστεί να παραδεχτεί δημόσια το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ το λάθος της.
- Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ ήταν το μοναδικό σωματείο στη ΔΕΗ που διαμαρτυρήθηκε με σοβαρότητα και εργατική αλληλεγγύη στους χιλιάδες απολυμένους των προγραμμάτων stage, των συμβάσεων έργου και απλών συμβασιούχων που έστειλε στην ανεργία η αντεργατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έβγαλε ανακοινώσεις και συμμετείχε σε πορείες και έβγαλε ανακοίνωση όπου καταγγείλαμε το αντεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
- Παραμείναμε πρωταγωνιστές με τεκμηριωμένα επιχειρήματά στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό ενώ παρά τις διαφωνίες μας συμμετείχαμε σε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις που είχαν δυστυχώς κομματικό και όχι συνδικαλιστικό χαρακτήρα διότι πάνω από όλα βάλαμε τα αιτήματα των εργαζομένων και όχι το μικροκομματικό συμφέρον.
- Διεκδικήσαμε με μαχητικό τρόπο και όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα να αναβαθμιστούν οικονομικά οι υπάλληλοι των Πρακτορείων(επίδομα πρώτης γραμμής) καθώς επίσης να βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις(Νίκαια, Καβάλα, Πύργος, Αιγάλεω, Κρήτη,Θεσσαλονίκη)) και οι συνθήκες εργασίας.
- Με επιστολή μας προς την Διοίκηση καταθέσαμε έξι σημαντικές και λειτουργικές προτάσεις και αποδείξαμε ότι τα Πρακτορεία και τα Καταστήματα μπορούν να βγουν από το αδιέξοδο που τους έχουν οδηγήσει οι καλοπληρωμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΗ.
- Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή ότι το Δίκτυο δεν αντέχει άλλο και ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ είχε προβλέψει έγκαιρα με επιστολές και παραστάσεις ότι οι ελλείψεις σε τεχνογνωσία, υλικά και έμψυχο δυναμικό εντείνεται και πρέπει άμεσα να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ σε επιπλέον προσλήψεις διότι ο κίνδυνος της εργολαβοποίησης και της εντατικοποίησης της εργασίας έχει φτάσει σε ακραία σημεία.
- Εμείς στηρίξαμε με δυναμισμό και συνεχείς προσπάθειες το θέμα των προσλήψεων και απαιτούμε εδώ και πολλά χρόνια την ενίσχυση του διοικητικοοικονομικού και τεχνικού προσωπικού. Να θυμίσουμε μόνο την αντεργατική στάση που κράτησαν το 1993 (στις προσλήψεις αλλά και στις άδικες απολύσεις) τα πρωτοκλασάτα συνδικαλιστικά στελέχη όλων των παρατάξεων.
- Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ τότε στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τους απολυμένους συναδέλφους οι οποίοι ευτυχώς δικαιώθηκαν και αποτελούν πλέον την ραχοκοκαλιά της Επιχείρησης και χωρίς αυτούς η ΔΕΗ εργασιακά θα ήταν σε ακόμη πιο τραγική κατάσταση.
- Στο Ασφαλιστικό πολεμήσαμε σκληρά με αντιπάλους τα ΜΜΕ αλλά και τους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς. Όμως κατορθώσαμε να περισώσουμε την αυτοδιάθεση του Ταμείου μας στη νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε. Επίσης καταφέραμε να υπογραφεί νέα ειδική συλλογική σύμβαση με τους συναδέλφους που εργάζονται στο ασφαλιστικό.
- Είμαστε πάντα δίπλα στους εργαζόμενους στον Ασφαλιστικό μας Φορέα στους Νοσηλευτές, στους γιατρούς, στους συναδέλφους που εργάζονται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στις Κατασκηνώσεις, στο διοικητικό προσωπικό, στις συντάξεις σε όσους ματώνουν καθημερινά για να βοηθούν όλους εμάς και να μας παρέχουν τις υπηρεσίες που έχουμε όλοι ανάγκη.
ΠΑΣΥΠΙΤΕΣ και ΠΑΣΥΠΙΤΙΣΕΣ

Με την ενεργό δράση σας πετύχατε την προώθηση και όλων των παραπάνω ζητημάτων. Εμείς εδώ από τούτη εδώ την έδρα απολογούμαστε για όλα εκείνα που εσείς με αγωνία και υπευθυνότητα μας έχετε υποδείξει. Ο δικός μας ρόλος είναι να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε όλα όσα εκείνα νιώθετε ότι είναι εισβάρος των συμφερόντων των εργαζομένων για αυτό και σας παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα των ενεργειών μας.
Συνάδελφοι, ο αγώνας και για να περιφρουρήσουμε τις κατακτήσεις μας δεν σταματά εδώ αλλά συνεχίζεται πιο δυναμικά και με σύμμαχο την καθολική συμμετοχή σας πιστέψτε μας μπορούμε να πετύχουμε πράματα που θεωρείται ότι είναι χαμένα.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΚΤΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...