Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Νέοι λογαριασμοί και αμοιβές...

ΝΕΟΥΣ λογαριασμούς θα στέλνει από τον Σεπτέμβριo η ΔΕΗ στους καταναλωτές.
Σε αυτούς θα περιγράφονται ξεχωριστά οι διαφορετικές κατηγορίες χρεώσεων ενώ, όπως ανακοινώθηκε, στόχος είναι να αλλάξει και ο τρόπος των χρεώσεων με ομαδοποίηση συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών που θα τιμολογούνται διαφορετικά από άλλους. Πρόκειται για σχέδιο που ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ και το οποίο εκτιμάται ότι κρύβει σχέδια για αυξημένες χρεώσεις σε μεγάλες κατηγορίες νοικοκυριών.

Νέα έντυπα λογαριασμών

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η εταιρεία σε δύο μήνες θα εκδώσει νέα έντυπα λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε αυτά θα αναγράφονται οι χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που παρέχει η ΔΕΗ.

Οι ίδιες χρεώσεις θα ισχύουν και για τους ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στα έντυπα θα περιλαμβάνεται και το λεγόμενο ανταγωνιστικό σκέλος της τιμολόγησης.

Δηλαδή, θα υπάρχει λίστα με τις χρεώσεις για την παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος.

Ουσιαστικά με βάση αυτές τις τιμές θα είναι δυνατόν ο καταναλωτής να επιλέξει την εταιρεία της αρεσκείας του.

Την ίδια ώρα η ΔΕΗ προχωρεί στην ομαδοποίηση τιμολογίων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο από τα 32 που είναι σήμερα να απομείνουν περίπου 15 καθώς σύμφωνα με στελέχη της Επιχείρησης η ύπαρξη πολλών τιμολογίων προκαλεί πρακτικά προβλήματα και επιπλέον κόστος.

Μειώσεις μισθών αλλά μπόνους στόχων

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ενέκρινε επίσης τις νέες αμοιβές του Π. Αθανασόπουλου.

Το 2008 εισέπραξε 303.585 ευρώ, ενώ για το 2009 πρότεινε τη μείωση του μισθού του στα 120.000 ευρώ και, εφόσον πετύχει τρεις στόχους για την εταιρεία, θα πάρει τα άλλα 180.000 ευρώ- 60.000 ευρώ για την επίτευξη κάθε στόχου.

Αυτοί οι στόχοι αφορούν την επίτευξη του προϋπολογισμού του 2009, την εξοικονόμηση δαπανών 90 εκατ. ευρώ, καθώς και την ολοκλήρωση της ανάθεσης έργων κατασκευής μονάδων συνολικής ισχύος 2.400 ΜW.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...