Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΔΕΗ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ: Καταλήγουν στη Διαιτησία

Στην από κοινού παραπομπή του θέματος της ύψους 10% αύξησης του βιομηχανικού τιμολογίου που είχε επιβάλει η ΔΕΗ πέρσι τον Ιούλιο καταλήγουν, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του axiaplus.gr, η κρατική επιχείρηση και η Αλουμίνιον της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές προτίθενται να υπογράψουν συνυποσχετικό παραπομπής του θέματος στην διαδικασία της Διαιτησίας, στην οποία κάθε πλευρά θα ορίσει τον δικό της Διαιτητή, ενώ Πρόεδρος - επιδιαιτητής του διαιτητικού δικαστηρίου αναλαμβάνει είτε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είτε κάποιος εκ των αντιπροέδρων.
Η ΔΕΗ θεωρεί ότι νομότυπα επέβαλε την αύξηση στο τιμολόγιο ενώ η Αλουμίνιον της Ελλάδος, υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να υπάρξει διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.
Η Αλουμίνιον δεν έχει καταβάλει από πέρσι τον Ιούλιο το ποσό που αναλογεί στην αύξηση των τιμολογίων, οποίο εκτιμάται σε κάτι περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως, καταθέτοντας το σχετικό ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι δύο πλευρές θα δηλώνουν στο συνυποσχετικό ότι παραιτούνται από το δικαίωμα προσβολής της διαιτητικής απόφασης, ενώ η Αλουμίνιον δεσμεύεται ότι, προ της έναρξης της διαιτητικής διαδικασίας, θα παραιτηθεί από την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΔΕΗ την οποία έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.
ΠΗΓΗ: http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...