Τρίτη 5 Μαΐου 2009

TO AΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ MHNYMA TOY Κ.ΜΕΛΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,
ΠΡΟΣ:
ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Μετά από θητεία 3,5 χρόνων στη θέση του Γενικού Διευθυντή Ορυχείων και την πρόσφατη κατ΄ απαίτηση του κ, Προέδρου, παραίτηση μου αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους για την ουσιαστική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο, με κοινό στόχο και μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της Επιχείρησης.
Απευθύνομαι σήμερα σε όλους εσάς, για τελευταία φορά, για να σας εκφράσω τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μου για την άριστη συνεργασία που είχαμε και για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή σας στην επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων και κατά συνέπεια, της Επιχείρησης, την οποία είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε.
Στρατευτήκαμε όλοι μας στο όραμα της επικράτησης του λιγνίτη ως του Βασικού καύσιμου νια την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα στο νέα ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιούργησε η απελευθέρωση της αγοράς.
Καταθέσαμε άοκνα τον ζήλο, τις γνώσεις και την εμπειρία μας στην επίτευξη του κοινού μας στόχου: την άριστη δυνατή λειτουργική απόδοση και την μέγιστη δυνατή οικονομική επίδοση των Ορυχείων, προς όφελος της ΔΕΗ και του κοινωνικού συνόλου.
Με τα προγράμματα που καταρτίσαμε με την συμμετοχή όλων των στελεχών
της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων και με την συσσωρευμένη εμπειρία όλου του
προσωπικού, αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία κρίσιμα ζητήματα για τα ορυχεία
όπως:
- Η κάλυψη των απαιτήσεων των ΑΗΣ σε λιγνίτη, παρά τη ραγδαία επιδείνωση της σχέσης εκμετάλλευσης των ορυχείων και της τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό .
- Οι μετασκευές στα ορυχεία Μαυροπηγής και Καρδιάς .
- Ο σχεδιασμός και η έναρξη των μετασκευών του ορυχείου Νοτίου Πεδίου.
- Η διασύνδεση των ορυχείων Νοτίου Πεδίου με το ορυχείο Καρδιάς.
- Η μελέτη επαναπροσδιορισμού των λιγνιτικών αποθεμάτων στη Δυτική Μακεδονία βάση της οποίας αποφασίσθηκαν οι δύο λιγνιτικές μονάδες Φλώρινας και Πτολεμαΐδας που δημιουργούν νέες προοπτικές για τη περιοχή.
- Η πιστοποίηση του ΛΚΔΜ από τον ΕΛΟΤ κατά ISO 14001 και επικείμενη ανάλογη πιστοποίηση στο ΛΚΜ έθεσε τα θεμέλια για την συνεχή
παρακολούθηση όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων με πρόγραμμα και
συνέπεια
.
- Η βελτίωση του περιβάλλοντος στα λιγνιτωρυχεία ,που αποτέλεσε την
περίοδο αυτή παράγοντα ίσης βαρύτητας με τους παραγωγικούς στόχους
των ορυχείων.
- Η διαφαινόμενη θετική εξέλιξη στο θέμα της προσφυγής στην E.Ε, για τον
λιγνίτη
- Η ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες τους
τοπικούς φορείς και το σύνολο του προσωπικού
- Η μείωση των λειτουργικών δαπανών των ορυχείων τα τελευταία 3 χρόνια
στα επίπεδα των εγκεκριμένων από την επιχείρηση προϋπολογισμών. Ήδη
και στο πρώτο τετράμηνο του 2009 επιβεβαιώνονται τα αποτελέσματα της
σκληρής και συστηματικής δουλειάς που έγινε για μείωση του λειτουργικού
κόστους, αφού αυτά βρίσκονται στα επίπεδα των αυστηρών επιχειρησιακών
στόχων που έχουν τεθεί για τη φετινή χρονιά.
Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίσθηκαν την τελευταία περίοδο.
αποχαιρετιστήριο
Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα ικανά να τεκμηριώσουν οποιαδήποτε απόκλιση από τους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά ούτε και κανένα άλλο μεμπτό σημείο, μου ζητήθηκε να παραιτηθώ από τα καθήκοντα μου τα οποία πιστεύω ότι υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις με ήθος και αξιοπρέπεια όπως εξάλλου έπραξα και κατά την 40άχρονη θητεία μου στην Επιχείρηση.
Όμως αυτό που αποτελεί παρακαταθήκη για την Επιχείρηση , δεν είναι οι στιγμιαίες σωστές ή λάθος αποφάσεις της κάθε διοίκησης ,αλλά το όραμα όλων αυτών που αγωνίσθηκαν και αγωνίζονται για να βλέπουν τη ΔΕΗ ψηλά, ισχυρή στην νέα αγορά και κοντά στον Έλληνα πολίτη, στη θέση που η ιστορία της την κατατάσσει.
Κλείνοντας σας ευχαριστώ και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μου για την αυταπάρνηση τον ενθουσιασμό και ζήλο που επιδείξατε την περίοδο που είχα την τιμή να είμαι Γενικός Διευθυντής των Ορυχείων και σας καλώ με την ίδια διάθεση να συνεχίσετε και στο μέλλον αντιπαρερχόμενοι τα όποια καινοφανή συμβαίνουν σήμερα, γιατί η επιχείρηση μας, η δική μας ΔΕΗ το αξίζει.
Θα σας θυμάμαι πάντα με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση..

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΜΕΛΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...