Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Αύξηση των ελέγχων ασφαλείας του προσωπικού στη ΔΕΗ

Την εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των κανόνων ασφαλείας για το προσωπικό ανακοίνωσε η διοίκηση της ΔΕΗ, μετά και τις πιέσεις των συνδικαλιστών που πραγματοποίησαν τον αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων της επιχείρησης την προηγούμενη εβδομάδα ως διαμαρτυρία για το νέο δυστύχημα με θύμα συνάδελφό τους εναερίτη που έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν.
Συγκεκριμένα, ένταση των ελέγχων για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από το προσωπικό της ΔΕΗ, ανήγγειλαν ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης κ. Ν. Χατζηαργυρίου και οι γενικοί διευθυντές διανομής Δ. Λαθούρης και Ε. Τζαννέτου, την ώρα που δεκάδες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ απέκλεισαν την οδό Χαλκοκονδύλη μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και έκαναν κατάληψη στο γραφείο του προέδρου της επιχείρησης κ. Π. Αθανασόπουλου διαμαρτυρόμενοι για τα εργατικά ατυχήματα των τελευταίων εβδομάδων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηαργυρίου τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη προσωπικού αλλά η μη τήρηση των διαδικασιών ασφαλείας. «Η τήρηση των διαδικασιών, τόνισε, πρέπει να αποτελέσει στοιχείο ατομικής και ομαδικής ευθύνης όλων».
Ο κ.Λαθούρης ανέφερε από την πλευρά του ότι συχνά δεν τηρούνται οι διαδικασίες απομόνωσης του δικτύου, τοποθέτησης γειώσεων και ελέγχου που προβλέπονται από τους κανονισμούς.
Για λόγους κακώς εννοούμενης επιείκειας, όπως είπε, οι παραβάσεις αυτές δεν αναφέρονται και δεν ελέγχονται, καθεστώς που θα πρέπει να αλλάξει.
Όσον αφορά στην κινητοποίηση η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εκδηλώσεις, όπως αυτές που έλαβαν χώρα σήμερα από εκπροσώπους των εργαζομένων, τονίζει η ΔΕΗ, ακυρώνουν τον προβληματισμό επί της ουσίας του θέματος κατευθύνοντας την προσοχή, εντός και εκτός της ΔΕΗ, σε άλλα θέματα, όπως π.χ. τις προσλήψεις και επισημαίνει:
Το γεγονός ότι η Επιχείρηση επί πολλά έτη δεν απέκτησε έγκαιρα νέο προσωπικό μέσω προσλήψεων, δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί, όπως μάλιστα επιβεβαιώνεται και από τα πορίσματα των Επιτροπών Διοικητικής Έρευνας που έχουν διεξαχθεί.
Είναι ευθύνη της Διοίκησης της ΔΕΗ η απόλυτη τήρηση οδηγιών και διαδικασιών εκ μέρους των εργαζομένων της και όταν οι διαδικασίες αυτές δεν λειτουργούν, τότε όλη η ιεραρχία βαρύνεται. Από τον αρχιτεχνίτη και τον εργοδηγό έως και τον Πρόεδρο.

ΠΗΓΗ:http://news.ert.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...