Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ:Ο Συνδικαλισμός χωρίς αρχές & ιδέες οσονούπω τελειώνει.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έντεκα ημέρες χρειάστηκε η ηγεσία της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, για να απαντήσει στο Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ, με το οποίο προβλήθηκε η δράση, οι πρωτοβουλίες και η νοοτροπία του, σε αντίθεση με την αναξιοπιστία και την αδράνεια της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.
Ένα ακόμα Δελτίο Τύπου, που δεν δίνει απαντήσεις στους συναδέλφους για τη δράση της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, αλλά ασχολείται με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ.
Ένα ακόμα Δελτίο Τύπου που προσπαθώντας να χειραγωγήσει τη σκέψη και την κρίση των συναδέλφων, αποδεικνύει τον εγκλωβισμό της ηγεσίας της σε παρωχημένες ιδεοληψίες και κυρίως  σε συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος.
Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ, επιδιώκοντας να προβάλει κυρίως μια νοοτροπία προσανατολισμένη στον συνάδελφο, αλλά και για να μη μείνουν αναπάντητα τα νεφελώδη και ασυνάρτητα ερωτήματα που θέτουν, επισημαίνει:  
  • Σε μια εποχή, που το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων πλήττεται, με παρότρυνση αρκετών συναδέλφων προχωρήσαμε στη διερεύνηση κατάλληλου ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στον ΕΟΠΥΥ.  Στόχος η εξυπηρέτηση των συναδέλφων και των οικογενειών τους.  Η συνεχής υποβάθμιση της νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός.  Κάποιοι μάλλον δεν το αντιλαμβάνονται!
  • Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ βρίσκεται από την αρχή δίπλα στους αποσπασμένους συναδέλφους στους ασφαλιστικούς φορείς αγωνιζόμενος στα πλαίσια της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για την εξωδικαστική επίλυση του θέματος της μισθοδοσίας, αλλά και της επιστροφής όσων επιθυμούν στον Όμιλο ΔΕΗ.  Μάλλον, ούτε αυτοί οι στόχοι έχουν γίνει κατανοητοί!  Αντίθετα, κάποιοι προσπαθούν να προβάλουν ως μοναδικό πρόβλημα τη μισθοδοσία επιχειρώντας και σ’ αυτό το θέμα να χειραγωγήσουν τους συναδέλφους.  Ο ασυνάρτητος σχολιασμός της συγκέντρωσης στο πολυϊατρείο της Πατησίων, οφείλεται ή στη μη άρτια πληροφόρηση ή στη σκόπιμη διαστρέβλωση, αφού η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των υπηρετούντων εκεί συναδέλφων, με σκοπό όχι την επίλυση του προβλήματος της μισθοδοσίας τους, αλλά την επιστροφή τους στη ΔΕΗ.
Παράλληλα με τον «αγώνα» της ηγεσίας της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ για να διατηρηθούν τα πολυϊατρεία (που ανήκουν πλέον στον ΕΟΠΥΥ), στελέχη της κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εγκαταλείψουν το καράβι που λέγεται ασφαλιστικό!  Έγιναν λαγοί…  Βεβαίως, τέτοιες ενέργειες δεν εκπλήσσουν. Το «βόλεμα», όχι όλων, αλλά των «εκλεκτών» μόνο που «αξιοποιούν» ιδιοτελώς τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα ή άλλες πολύτιμες γνωριμίες, αποτελεί χαρακτηριστικό της νοοτροπίας τους και της συνδικαλιστικής τους δράσης.  «Να στηριχθεί η ιδιαιτερότητα της ασφαλιστικής μας σχέσης, αλλά από τους υπόλοιπους».
Για την σκανδαλώδη ξαφνική ύπαρξη ομολόγων στο ΚΑΠ/ΔΕΗ ΤΑΥΤΕΚΩ και της απώλειας εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της εφαρμογής του PSI, που προορίζονταν για τις ανάγκες των ασφαλισμένων, που έχει αναδείξει ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ από 30/7/12, καμία ενέργεια;
  • Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ σε σχέση με την υπογραφή της ΣΣΕ, παρουσίασε εγγράφως τις προτάσεις του, οι οποίες στηρίζονταν σε έναν άξονα: την αλληλεγγύη.  Η ηγεσία της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ ας παρουσιάσει τις δικές της έγγραφες προτάσεις που είχε καταθέσει και όχι τις αναποτελεσματικές κορόνες που συνηθίζει και ας κρίνουν οι συνάδελφοι…
  • Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ μη ανεχόμενος νοοτροπίες στάσιμες, που έχουν προσβάλει τους συναδέλφους και απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα, που προέρχονται κυρίως από το χώρο της ΕΔΟΠ, αποφάσισε να μην συμπορευθεί σε ίδιο μ’ αυτές ψηφοδέλτιο στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.  Αντίθετα, η ηγεσία της ΕΔΟΠ που «αγωνίζεται» για τα συμφέροντα των διοικητικών, συμπορεύτηκε (υπακούοντας άνωθεν εντολές;) με αυτούς που κατακεραύνωνε και κατήγγελλε ότι περιφρονούν τις ανάγκες των διοικητικών.  Μάλλον άλλα συμφέροντα υπερίσχυσαν των συμφερόντων των διοικητικών.
  • Σε ότι αφορά τον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Προσωπικού ΔΕΗ, πρέπει ακόμα και η ηγεσία της ΕΔΟΠ, της οποίας η νοοτροπία είναι κατ’ εξοχήν «ιδιοκτησιακή», να γνωρίζει ότι ιδιοκτήτες του Συνεταιρισμού είναι μόνο τα μέλη του, αφού πλήθος στελεχών της θήτευσαν στον Συνεταιρισμό επί σειρά ετών. Έχει όργανα εκλεγμένα, δημοκρατικές διαδικασίες και αναμφισβήτητα το Δ.Σ. κρίνεται από τα μέλη.
  • Ακόμα, η ηγεσία της ΕΔΟΠ μπορεί να ενημερώσει τους συναδέλφους σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που «ταξικά» έχασαν τη δουλειά τους, την πράγματι πενιχρή αμοιβή τους που νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαιτίας των δημόσιων δηλώσεων στελεχών τους ότι η ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε «σκλαβοπάζαρο»;  Είναι άραγε σε γνώση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ;
  • Τέλος, ο χαρακτηρισμός κάποιου συναδέλφου ως στελέχους του ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ, δεν αποκτάται αυτοδίκαια με την εκλογή του ή την κατάληψη κάποιας θέσης.  Αποκτάται με τη δουλειά, το ήθος, την αξιοπιστία και την ανιδιοτέλεια.  Με αυτή τη λογική ΚΑΝΕΝΑ στέλεχος δεν γύρισε την πλάτη στον ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ.   
Στο συγγραφικό οίστρο της ηγεσίας της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ θα φωτίζει και μία σκοτεινή πλευρά της δράσης και νοοτροπίας της.
Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ, δεν θα πτοηθεί από λαϊκίστικα, δημαγωγικά «Δελτία Τύπου».  Έχοντας κατανοήσει την κατάρρευση των παλαιών διαχωριστικών γραμμών και προκαταλήψεων, θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία του προς όφελος των συναδέλφων και του Ομίλου ΔΕΗ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...