Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ανακοίνωση για την απόφαση του Π.Πρωτοδικείου Αθηνών


Χαιρετίζουμε την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Από την πρώτη στιγμή η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υποστήριξε ότι η ΔΕΗ, της οποίας ο βασικός σκοπός είναι η παραγωγή και διάθεση του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, δεν μπορεί να είναι φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Χαρακτηριστικά είχαμε επισημάνει στις 12/9/2011 ,μια μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση της επιβολής του χαρατσιού, ότι «Η ΔΕΗ κτίστηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού για να τον υπηρετεί και όχι να τον εκβιάζει».
Είχαμε καταγγείλει την κυβέρνηση για τις «κοινωνικά ανάλγητες αποφάσεις και ταυτόχρονα καταστροφικές για τη ΔΕΗ» τονίζοντας ότι η απόφασή της για το χαράτσι θα αφήσει στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς συνανθρώπους μας και θα διαλύσει τη ΔΕΗ».
Ωστόσο, η ΔΕΗ που υποχρεώθηκε να αναλάβει το ρόλο του φοροεισπράκτορα κατ΄εντολήν της κυβέρνησης δεν μπορεί τώρα να «πληρώσει τη νύφη». Ήδη, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει πληρώσει ακριβά το χαράτσι καθώς αυξήθηκαν οι απλήρωτοι λογαριασμοί (από ανθρώπους που δυσκολεύονται να πληρώσουν όχι μονο το χαράτσι αλλά τον ίδιο το λογαριασμό.)
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...