Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εξοφλούνται χρέη 170 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ


΄Ενεση ρευστότητας στην αγορά ενέργειας, ύψους περίπου 170 εκατ. ευρώ, αναμένεται να γίνει μέσω της εξόφλησης οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από μετά από συνεννόηση του υφυπουργού Ενέργειας κ. Ασ. Παπαγεωργίου με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και η αποπληρωμή των οφειλών θα ξεκινήσει το ταχύτερο και θα γίνει σταδιακά.

Εκτιμάται ότι η αποπληρωμή των οφειλών θα τονώσει την αγορά, καθώς θα πληρωθεί από τη ΔΕΗ και ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), ο οποίος με τη σειρά του πληρώνει τους ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρισμού.
Σημειώνεται, ότι οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ ανέρχονταν σε 220 εκατ. ευρώ αλλά από τις 16 Δεκεμβρίου οι οφειλές μειώθηκαν σε 170 εκατ., καθώς εξοφλήθηκαν τα χρέη του υπουργείου Μεταφορών για τους φωτεινούς σηματοδότες της Αττικής που έμεναν απλήρωτοι από το 1986.
Τέλος, στελέχη της ενεργειακής αγοράς σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση αναζητά και άλλες λύσεις για την ενίσχυση της αγοράς ενέργειας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...