Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στα δικαστήρια ο Δήμος Ν.Ψυχικού - Φιλοθέης για το τέλος ακινήτων

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το «πάγωμα» της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προτίθεται να καταθέσει τη Δευτέρα ο δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του τέλους.
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δικηγόρος του δήμου, Φ. Χατζηφώτης "χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά από τα πρέποντα και μάλιστα με τη ΔΕΗ να απειλεί πως θα κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει. Ως εκ τούτου, εμείς ως δήμος, αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά για να μην αναγκαστούν οι δημότες να πληρώσουν αυτά τα ποσά, αλλά και να μην κοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα».
Υποστηρίζει δε ότι το λάθος είχε προκύψει πριν από μερικούς μήνες, στον καθορισμό της τιμής της Δ’ Ζώνης, αφού η ΔΕΗ υπολόγισε το ειδικό τέλος με τιμή 2.750 ευρώ, ενώ η πραγματική τιμή ζώνης ήταν 1.800 ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο. Δηλαδή, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, υπολογίστηκε με συντελεστή 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αντί για 6 ευρώ.  
«Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς συνέβη το λάθος, η ΔΕΗ παίρνει τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το θέμα είναι ότι η ΔΕΗ αναγνώρισε το λάθος εδώ και 2 μήνες και παρά την πρόθεσή της να το διορθώσει, δεν έχει γίνει κάτι ακόμα», επισημαίνει ο κ. Χατζηφώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...