Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εξετάζουν αποσύνδεση του χαρατσιού από το λογαριασμό της ΔΕΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποσύνδεσης του ειδικού τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ για το 2012 αφήνει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ετοιμάζει νομοθετική διάταξη για την αποκατάσταση των αδικιών.
Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, το ειδικό τέλος ακινήτων θα υφίσταται και τον επόμενο χρόνο και δεν τίθεται ζήτημα κατάργησής του -αν και εξετάζουν αλλαγές ως προς τη διαδικασία πληρωμής.
 Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, δεν αποκλείεται η αποσύνδεση της πληρωμής του τέλους από το λογαριασμό της ΔΕΗ, δεδομένης και της αρνητικής στάσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς τη σύνδεση του φόρου με το λογαριασμό.

«30 φόροι σε έναν»

Στο πλαίσιο του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου, όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, διερευνάται το ενδεχόμενο επιβολής ενός ενιαίου φόρου στα ακίνητα, που θα αντικαταστήσει ουσιαστικά τους πάνω από 30 φόρους και τα τέλη που σήμερα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων με διάφορους τρόπους.

Για την ώρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα ρυθμίζονται ορισμένες αδικίες. Για πλήρη αποκατάσταση των αδικιών, όπως είπε ο κ. Πλασκοβίτης, θα υπάρξει ειδική νομοθετική διάταξη, η οποία δεν αποκλείεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που ήδη ετοιμάζεται.

Οι αδικίες που θα αποκαθιστά η εγκύκλιος μεταξύ άλλων αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την πλήρη απαλλαγή από το τέλος των ατόμων με αναπηρία άνω του 80%, καθώς και την επιβολή μειωμένου τέλους 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα γκαράζ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα εντοπίσουν λάθη στο λογαριασμό της ΔΕΗ, είτε ως προς την τιμή ζώνης είτε ως προς την επιφάνεια, θα απευθύνονται στους δήμους, ώστε να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσής τους.

Στη συνέχεια οι δήμοι θα αποστέλλουν τα διορθωμένα στοιχεία στη ΔΕΗ. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να πληρώσει τώρα το τέλος και με τη διόρθωση των λαθών θα υπάρξει συμψηφισμός.

ΠΗΓΗ:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...