Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αγριο κράξιμο στον Ξυνίδη από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους

Ενταση άνευ προηγουμένου, με πρωταγωνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στο εργασιακό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εκδηλώθηκε χθες στην Ιπποκράτους, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που συγκάλεσε ο γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος δέχθηκε τα οργισμένα πυρά τους και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα.
Η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε καθώς μουρμούρες, γιουχαΐσματα και εκφράσεις όπως «είστε κλεισμένοι στα γραφεία σας και δεν ξέρετε τι γίνεται στον κόσμο...», «δεν αντέχετε να ακούσετε αλήθειες», «σε λίγο θα μας κυνηγάει ο κόσμος», «το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε ακόμα, θα μιλήσει τώρα...», κυρίως από συνδικαλιστές της ΔΕΗ και του ΟΣΕ, δημιούργησαν ένα σκηνικό χάους. Το κλίμα πυροδότησε και η αποχώρηση του κ. Ξυνίδη μόλις μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης κι ενώ είχε μιλήσει συνεχώς διακοπτόμενος. Μέχρι και το ντύσιμό του ενόχλησε κάποιους, που του φώναξαν «βγάλε τη γραβάτα...». Κι αυτός την έβγαλε λέγοντας «αφού έχετε πρόβλημα με τη γραβάτα θα τη βγάλω...». Αποχώρησε επικαλούμενος υποχρέωση να παραστεί σε άλλη σύσκεψη στη Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τους συνδικαλιστές που τον κατηγόρησαν για «ασέβεια». Συνδικαλιστές μετέφεραν ένα κλίμα θυμού και οργής των συγκεντρωμένων, που στην αρχή ήταν περισσότεροι από 300.
Ο κ. Ξυνίδης κινήθηκε στην κυβερνητική γραμμή. Μόλις άρχισε να υποστηρίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι μονόδρομος και να δικαιολογεί τα πεπραγμένα και την τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο, ξεσηκώθηκαν οι περισσότεροι.
Η ένταση συνεχίστηκε κι όταν άρχισαν να μιλάνε οι ίδιοι οι συνδικαλιστές. Ο πρώτος που πήρε το λόγο, ο Γ. Μότσιος, και ήταν και ο μόνος, ζήτησε σε μάλλον ήπιους για την περίσταση τόνους διορθωτικές κινήσεις αλλά το ακροατήριο είχε άλλη άποψη. Δεν στράφηκαν εναντίον του, όμως το κλίμα είχε ξεφύγει.
Δεν έλειψαν κι εκείνοι που έλεγαν ότι κάποιοι πήγαν στη συνεδρίαση για να προκαλέσουν και όχι για να ακούσουν ή να συζητήσουν.
ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...