Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Υποχρεωτικοί για τις νέες συνδέσεις γίνονται οι ψηφιακοί μετρητές ηλεκτρικού.

Υποχρεωτικοί για τις νέες συνδέσεις γίνονται οι ψηφιακοί μετρητές ηλεκτρικού.
Επίσης, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και των άλλων προμηθευτών, θα πρέπει να περιέχουν στοιχεία κατανάλωσης, που θα επιτρέπουν στον πελάτη να κάνει συγκρίσεις με την αντίστοιχη του προηγούμενου χρόνου, ή και με τον μέσο όρο της ίδιας κατηγορίας.
Τα παραπάνω προβλέπονται μεταξύ άλλων σε νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη και προβλέπει δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο ορίζεται ενδεικτικός εθνικός στόχος, η ενεργειακή κατανάλωση το 2016, να είναι μειωμένη κατά 9% έναντι του Ιανουαρίου 2008.
Επίσης, θεσπίζεται η λειτουργία εταιρειών ενεργειακών υπηρεσιών, όπως και το σύστημα χρηματοδότησης από τρίτους επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με αυτό, επενδύσεις ενεργειακής βελτίωσης θα μπορούν να χρηματοδοτούνται από τράπεζες ή άλλες εξειδικευμένες επιχειρήσεις. Η δε αποπληρωμή τους θα γίνεται από το οικονομικό όφελος που θα προκύπτει λόγω μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης.
«Πράσινες» συμβάσεις
Το νομοσχέδιο εισάγει επίσης οικολογικά κριτήρια στις προμήθειες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως και τις «πράσινες» δημόσιες συμβάσεις.

Να σημειωθεί εδώ ότι βάσει κοινοτικής οδηγίας, η Ελλάδα πρέπει το αργότερο μέχρι το τέλος του 2010 να εισαγάγει τα κριτήρια αυτά για το 50% των δημόσιων συμβάσεων που συνάπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...