Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Πάμε για ανατροπές;

Το ζεμάτισμα του πολίτη-καταναλωτή (έστω πρώην) και μαζί του και της αγοράς συνεχίζεται κανονικά με αυξανόμενους ρυθμούς.
Και η ΔΕΗ, υπό την πίεση της τρόικας, που ζητεί την εφαρμογή σχετικής κοινοτικής οδηγίας, θα προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων της.
Το οικιακό ρεύμα θα αυξηθεί κατά 15%-40%, το αγροτικό ρεύμα κατά 60% και το βιομηχανικό κατά 8%. Με τα νέα τιμολόγια, ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει 1.550 κιλοβατώρες το τετράμηνο θα έχει επιπλέον ετήσιο κόστος 192 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα.
Η επιπλέον δαπάνη θα είναι 72 ευρώ ετησίως για ελάχιστες ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, για τις οποίες θα υπάρξει μειωμένο κοινωνικό τιμολόγιο. Μόνο που γι’ αυτές και η αύξηση κατά 72 ευρώ είναι δυσβάστακτη.
Οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν από 50%-200% (!).
Έτσι πολλοί θα βρεθούν θεωρητικά «πλούσιοι», ενώ πρακτικά θα έχει μειωθεί η αγοραστική αξία του σπιτιού τους (ήδη είναι 25% χαμηλότερη)!
Και, βέβαια, αναμένεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μετά τα ψεύτικα τρία «δεν» του αρμόδιου υπουργού, θα οδηγήσει σε απόγνωση κι εκείνους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πίστευαν ότι είναι στο απυρόβλητο, ενώ παράλληλα θα καταδικάσει όλους τους νέους στην αγορά εργασίας να πληρώνουν επί 40 χρόνια υποχρεωτικά τα ετοιμόρροπα ταμεία, ενώ δεν θα πάρουν σχεδόν ποτέ σύνταξη.
Το ερώτημα, που καθορίζει και τη βιωσιμότητα της σημερινής κυβέρνησης, για το οποίο το Μαξίμου φέρεται από το ρεπορτάζ να ετοιμάζει ήδη σενάρια απόδρασης, είναι αν θα αντέξει η κυβέρνηση την κοινωνική πίεση, που αυξάνεται γεωμετρικά.
Από το http://www.apogevmatini.gr/?p=81631

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...