Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΖΕΡΒΟΣ: Νέες προσλήψεις σύντομα και αξιοκρατικά

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι πρώτες προσλήψεις των επιτυχόντων στον μεγάλο διαγωνισμό της ΔΕΗ, σύμφωνα με τοην πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο της Επιχείρησης κ. Αρθούρο Ζερβό.
Ο κ. Ζερβός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η καταγραφή των αναγκών στις μονάδες της ΔΕΗ και ότι θα γίνουν νέες προσλήψεις με ευελιξία και με αξιοκρατικά κριτήρια
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Ζερβού
"Ως νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ χαιρετίζω τις εργασίες του 33ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για την πρόσκλησή σας να συμμετάσχω σε αυτή την κορυφαία εκδήλωση του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ.
Από αυτό το βήμα, θα ήθελα εκ μέρους της Διοίκησης να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να προασπίσω αφενός τα συμφέροντα της Επιχείρησης και αφετέρου, ότι θα εργαστώ ώστε, μαζί, οι κοινωνικοί εταίροι -Πολιτεία, τοπικές κοινωνίες, ηγεσία της Επιχείρησης και εργαζόμενοι- να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξής της.
Ήταν και παραμένει σταθερή η άποψή μου ότι τα κάθε είδους προβλήματα (κοινωνικά, εργασιακά, οικονομικά ή θεσμικά) απαιτούν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Αυτό που κάνουμε εμείς σήμερα. Ανταλλαγή απόψεων, ενεργητική και όχι παθητική ακρόαση ιδεών, σύνθεση ιδεών, διαπιστώσεις και εξαγωγή συμπερασμάτων και έναρξη δημιουργικών δράσεων.
Άκουσα με μεγάλη προσοχή την τοποθέτηση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ και τα όσα σημαντικά θέματα επεσήμανε. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα εν τάχει να επικεντρωθώ σε ορισμένα από τα ζητήματα που αφορούν άμεσα την Επιχείρηση και τα οποία ζητούν άμεση επίλυση. Γενικότερα, αρκετά από αυτά τα ζητήματα, αποτελούν αντικείμενα δημόσιας διαβούλευσης για τις προοπτικές και την έκβαση γενικότερων οικονομικών επιλογών και στόχων όχι μόνον της ΔΕΗ, αλλά ολόκληρης της εθνικής οικονομίας.
Όσον αφορά άμεσα το προσωπικό της ΔΕΗ
Αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, παραμονές του Νέου Έτους, από την Πτολεμαΐδα ανακοίνωσα την απόφασή μου να ξεκινήσουν άμεσα - μέσα στον Ιανουάριο - οι πρώτες προσλήψεις των επιτυχόντων στον μεγάλο διαγωνισμό.
Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες 80 προσλήψεις των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2007.
Επισημαίνω ότι όλες οι προσλήψεις και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας γίνονται σύμφωνα με το Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού της ΔΕΗ. Και συνεχίζουμε την επιτάχυνση των προσλήψεων και όλων των άλλων εργαζομένων που έχουν περάσει με επιτυχία τη διαγωνιστική διαδικασία.
Πέραν αυτών: o Σύντομα θα ξεκινήσουμε την καταγραφή των αναγκών όλων των Μονάδων μας για νέες πρόσθετες προσλήψεις. o Επιδίωξή μας είναι οι νέες προσλήψεις να γίνονται με ευελιξία και με αξιοκρατικά κριτήρια - ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ΒΕΜ - μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα από την προκήρυξη του κάθε διαγωνισμού.
Ο προγραμματισμός των νέων προσλήψεων θα γίνει σε απόλυτη συνάρτηση με το προς επικαιροποίηση Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ, που υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη.
Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τούτο: Δεν θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη εάν δεν δώσουμε από τώρα απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις που αφορούν τις νέες προσλήψεις.
- Πόσους εργαζόμενους χρειάζεται η Επιχείρηση σήμερα και στα επόμενα χρόνια; - Τι είδους ανθρώπινο δυναμικό χρειαζόμαστε για να εξασφαλίζουμε καλύτερες επιδόσεις και υπηρεσίες προς τους πελάτες σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας;
- Ποιες είναι οι αξίες και η κουλτούρα που πρέπει να έχουμε για να πετύχουμε την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας;
- Τι θέλει να πετύχει η Επιχείρηση στο μεσοπρόθεσμο και τον μακροπρόθεσμο ορίζοντά της; Για να δώσουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα χρειάζεται να γίνει πάρα πολύ δουλειά από όλους μας.
Ήδη έχει ξεκινήσει ένας γύρος ενημερωτικών επισκέψεων της νέας Διοίκησης της ΔΕΗ σε περιοχές ζωτικής σημασίας για τις νέες μεγάλες επενδύσεις της Επιχείρησης, με πρώτο σταθμό τη Δυτική Μακεδονία και ακολουθούν η Μεγαλόπολη, το Αλιβέρι, η Κρήτη και η Ρόδος.
Σε όλες αυτές τις ενημερωτικές επισκέψεις - όπως έγινε και στη Δυτική Μακεδονία - θα έχω συναντήσεις κάθε φορά με εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για να γνωρίζω καλύτερα τα θέματα που απασχολούν την Επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε τοπικό επίπεδο.
ΠΗΓΗ:http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...