Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Απροστάτευτοι νιώθουν οι συνάδελφοι της ΔΕΗ στα Πρακτορεία και στα Καταστήματα

Απροστάτευτοι νιώθουν πλέον δεκάδες συνάδελφοι της ΔΕΗ στα Πρακτορεία και στα Καταστήματα από τις αλλεπάλληλες φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις που δέχονται από καταναλωτές-πελάτες.
Μετά τα τελευταία οδυνηρά κρούσματα που είχαμε στον Άγιο Δημήτριο και στη Καλλιθέα άλλο ένα δυσάρεστο περιστατικό έλαβε χώρα με θύμα  αυτή τη φορά την προϊσταμένη στο Κατάστημα Εμπορίας στη Κηφισιά.

Από τη μία η κακή οικονομική κατάσταση των πολιτών και τα φοροχαράτσια και από την άλλη οι μισθολογικές περικοπές των υπαλλήλων στη ΔΕΗ έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση ανάμεσα σε επιβαρυμένους εργασιακά και κακοπληρωμένους  συναδέλφους και σε μία κοινωνία που δικαίως βράζει από τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.
Η εξαίρετη λοιπόν συνάδελφος προσήχθη αδικαιολόγητα από τις αστυνομικές αρχές ύστερα από αβάσιμη καταγγελία πελάτη ότι κακώς τις έκοψαν το ρεύμα με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη να εξοργιστεί και να απειλεί με μήνυση την προϊσταμένη του Καταστήματος.

Η περιπέτεια όμως της συναδέλφου δεν τελείωσε με τις γνωστές απειλές περί τηλεοπτικών καναλιών και δικαστικών αγωγών αλλά συνεχίστηκε αφού αναγκάστηκε να προσαχθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να αποδείξει ότι κακώς κρατείται και ότι φυσικά δεν μπορεί να έχει μεταχείριση από τα όργανα της τάξης σαν να είναι κακοποιός. Ευτυχώς η διοίκηση της ΔΕΗ ξεκίνησε ένα αγώνα δρόμου ώστε να απεγκλωβίσει την συνάδελφο από την κρατική παράνοια του νόμου και τελικά το πέτυχε χωρίς να υπάρχουν άλλου είδους επιπτώσεις.
Επειδή τέτοια περιστατικά στο εγγύς μέλλον θα πυκνώσουν οφείλει η διοίκηση της ΔΕΗ και οι νομικές υοηρεσίες της, να προστατεύσουν τους συνάδελφους τη πρώτης γραμμής σε Καταστήματα και Πρακτορεία που καθημερινά δίνουν τον αγώνα για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της ΔΕΗ και την ανάδειξη, του κοινωνικού της χαρακτήρα.
Επίσης τα συνδικαλιστικά σωματεία οφείλουν να ενεργοποιηθούν αναλόγως και παράλληλα να προστατεύσουν και να ενημερώσουν τους συναδέλφους ώστε να μην γίνονται όμηροι του κάθε «αγριεμένου καταναλωτή».

ΠΗΓΗ:http://deinews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...