Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΔΕΗ: Υπογραφή της σύμβασης για τη νέα Μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
                                        Υπογραφή της σύμβασης για τη νέα Μονάδα V
                                                               του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Επένδυση 1,4 δισ. ευρώ της ΔΕΗ για Ανάπτυξη, Απασχόληση, Τοπικές Κοινωνίες και Καταναλωτές

Υπεγράφη σήμερα, Σάββατο 9 Μαρτίου, η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης και κατασκευής της Μονάδας V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, συμβατικής αξίας περίπου 1,4 δις €, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα και η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. 

Η σύμβαση υπεγράφη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρο Ζερβό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ. κ. Γεώργιο Περιστέρη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Ορυχείων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα). 

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα ακόλουθα: 
- «Η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για την μελέτη και κατασκευή της νέας σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5», συμβολίζει όλους τους στόχους για τους οποίους δίνουμε τους τελευταίους οκτώ μήνες καθημερινό αγώνα: 
Τον αγώνα για νέες επενδύσεις, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, για νέες θέσεις εργασίας, για συνεχή, απρόσκοπτη, ασφαλή ενεργειακή τροφοδοσία και στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας. 
Και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό: Αυτή η επένδυση είναι μία οριστική, αμετάκλητη «ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και την Εθνική μας Οικονομία. Είναι μία ακόμη «ψήφος εμπιστοσύνης» στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα προγραμματισμού επενδύσεων αυτού του βεληνεκούς.» 

Σχετικά με τη νέα πολύ μεγάλη επένδυση που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα ο παρευρεθείς υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής: 
«Σήμερα χαιρετίζουμε την υπογραφή μιας σύμβασης η οποία: 
- αφενός αποτελεί ένα πρώτο βήμα εφαρμογής ενός ρεαλιστικού ενεργειακού μοντέλου 
- και αφετέρου εξελίσσει τη Δυτική Μακεδονία σε: 
• σημαντικό ενεργειακό κόμβο 
• και όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα». 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή που θα έχει η νέα περιβαλλοντικά φιλική Μονάδα κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας της για: 
• την προώθηση της Οικονομικής Ανάπτυξης, και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, 
• αύξηση της απασχόλησης, 
• ενίσχυση των εργασιών πολλών ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 
• αποτελεσματικότερη προστασία του Περιβάλλοντος κλπ. 
Ο γενικός διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Γιάννης Κοπανάκης παρουσίασε όλα τα τεχνικά και περιβαλλοντικά στοιχεία και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της νέας Μονάδας. 

Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν: ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ ΑΕ κ. Γεώργιος Περιστέρης και ο CEO της Hitachi Power Europe κ. Klaus-Dieter Rennert. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Hiroshi Toda με τη σύζυγό του, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher – Obermaier, ο Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Μακεδονίας, βουλευτές και δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών αρχών, παραγωγικών τάξεων, κρατικών υπηρεσιών και φορέων, οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, στελέχη των εταιρειών ΤΕΡΝΑ, Hitachi κλπ, εκπρόσωποι τραπεζών, ΜΜΕ κλπ και ανώτερα στελέχη και εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ. 

Η ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρου Ζερβού είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης www.dei.com.gr

Αθήνα, 9/3/2013                                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΗ Α.Ε
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...