Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΔΕΗ: 3 δισ. επενδύσεις, αναδιάρθρωση, στήριξη της απασχόλησης


Στον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, παράλληλα με τις επενδυτικές πρωτοβουλίες ύψους 3 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, κατά την υπογραφή της σύμβασης για τη λιγνιτική μονάδα 5 της Πτολεμαϊδας.  
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε: 
• στην πολύ σημαντική μείωση του κόστους της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης που έγινε από οποιονδήποτε άλλο φορέα στην Ελλάδα, 
• στην επιτυχημένη απόσχιση των Δικτύων – άσκηση δυσκολότατη, με πολύ θετικά αποτελέσματα,
• στο κοινωνικό έργο που αφορά πελάτες της επιχείρησης που δοκιμάζονται από την παρατεταμένη κρίση, και ειδικότερα στις πάνω από 400.000 διευκολύνσεις κατά το 2011 και περισσότερες από 700.000 κατά το 2012. 

Ο κ. Ζερβός ανέφερε επίσης ότι, μπορεί η «Πτολεμαϊδα 5» να είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος αλλά και η μεγαλύτερη σε αξία επένδυση (1,4 δισ. ευρώ) που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η ΔΕΗ, αλλά αποτελεί συνέχεια των επενδύσεων της επιχείρησης, ύψους 3 € δισ.  ευρώ  που υλοποιήθηκαν κατά τα τελευταία 3 χρόνια, μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που περνάει η χώρα. Ο λόγος για τις νέες σύγχρονες Μονάδες Φυσικού αερίου στο Αλιβέρι και τη Μεγαλόπολη, τον τετραπλασιασμό του χαρτοφυλακίου σε ΑΠΕ και το νέο υδροηλεκτρικό σταθμό του Ιλαρίωνα, το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό έργο που έχει κατασκευασθεί εδώ και πολλά χρόνια, που βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης. Επιπρόσθετα ο Όμιλος ΔΕΗ υλοποιεί κάθε χρόνο ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων. 
Ανάπτυξη των ΑΠΕ

Στον τομέα των ΑΠΕ, σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, προτεραιότητα της επιχείρησης είναι η ανάπτυξη όλων των μορφών τους, με στόχο την καθοριστική αύξηση του μεριδίου στην αγορά ΑΠΕ τα επόμενα έτη, δίνοντας ειδική έμφαση στη δημιουργία νέων Αιολικών Πάρκων, στην ανάπτυξη μεγάλων Φωτοβολταϊκών, στην έναρξη εκμετάλλευσης των σημαντικών πεδίων γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας, στην υλοποίηση υβριδικών έργων και μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών καθώς και στην ανάπτυξη της βιομάζας. 
Απασχόληση 
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ υποστήριξε ότι η αναπτυξιακή πορεία και οι επενδυτικές επιλογές της επιχείρησης, συνδυάζονται με μία στρατηγική στήριξης της απασχόλησης, μέσα από την εξειδίκευση στην εργασία και την στήριξη νέων και καινοτόμων περιβαλλοντικών προϊόντων και υπηρεσιών, σε συνεργασία και με τις τοπικές κοινωνίες και τους νέους ανθρώπους. «Τώρα περισσότερο από ποτέ η ΔΕΗ προσφέρει μια νέα προοπτική ανάπτυξης, η οποία θα αποφέρει βραχυπρόθεσμα και μέσο - μακροπρόθεσμα οφέλη για την πατρίδα μας. Στον τομέα της ενέργειας – οι προοπτικές αυτές σχετίζονται άμεσα με νέες θέσεις εργασίας, ευκαιρίες για ανάπτυξη και λειτουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και, φυσικά, τη βελτίωση του περιβάλλοντος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...