Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κόντρα ΔΕΗ - Verbund για τις εκπτώσεις στο ρεύμα

ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ των καταναλωτών, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Verbund για φθηνότερα τιμολόγια, κατηγορεί η ΔΕΗ την αυστριακή εταιρεία ηλεκτρισμού, τον βασικότερο ανταγωνιστή της στην ελληνική αγορά λιανικής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κρατική εταιρεία αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Verbund ότι τα τιμολόγιά της για τους μεγάλους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές είναι φθηνότερα κατά 15%-20% από τα αντίστοιχα δικά της καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν έχει συμπεριλάβει στο κόστος τις χρεώσεις για τις λεγόμενες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Πρόκειται για μια επιβάρυνση που έχει επιβάλει η Πολιτεία, εδώ και χρόνια, για κοινωνικούς λόγους στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η οποία προορίζεται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (νοικοκυριά με πολύ χαμηλή κατανάλωση, πολύτεκνοι, αγρότες).
Η ΔΕΗ κατηγορεί τις ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο ότι πωλούν την ηλεκτρική ενέργεια στη λιανεμπορική αγορά χωρίς την εν λόγω επιβάρυνση και, επομένως, μπορούν να παρουσιάζουν ένα πιο ελκυστικό τιμολόγιο αποσπώντας δικούς της πελάτες.
Τι λέει η Verbund
Κύκλοι της Verbund σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι στα τιμολόγια που ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη Τρίτη έχει συμπεριληφθεί και το κόστος για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, κάτι που, όπως λένε, αν η κρατική εταιρεία το επιθυμεί, μπορεί ανά πάσα στιγμή να το διαπιστώσει.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει υποβάλει πρόταση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο, να αναλάβουν και οι ιδιώτες ανταγωνιστές της να «επιδοτούν» τα πολύ χαμηλά και ζημιογόνα αγροτικά- οικιακά και βιομηχανικά τιμολόγια, ανάλογα με τους πελάτες που θα της παίρνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...