Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τώρα που έπεσε οριστικά η σκόνη των Εθνικών εκλογών και τιμωρήθηκαν όλοι εκείνοι που πρόδωσαν το όραμα του Έλληνα πολίτη για μία καλύτερη Ελλάδα νομίζουμε ότι αξίζει να κάνουμε και την αρχική εκτίμηση από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Με κεντρικό σύνθημα «πρώτα ο πολίτης» επανήλθαν στην εξουσία οι πρώην οραματιστές του εκσυγχρονισμού που τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να αποδείξουν ότι η μετάλλαξη τους επί εποχής Σημίτη σε σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα δεν ισχύει πια και προτεραιότητα τους πλέον είναι να εντυπωσιάσουν με το νέο κοινωνικό πρόσωπό τους που επιθυμούν να παρουσιάσουν
Και ποιο ήταν λοιπόν το πρώτο μέλημα τους του δήθεν κοινωνικού σοσιαλισμού;
Μα φυσικά να αναδείξουν για άλλη μια φορά το αντεργατικό τους προφίλ και με εκδικητικό και κυρίως αντικοινωνικό τρόπο να τιμωρήσουν χιλιάδες εργαζόμενους και να τους στείλουν τους στην ανεργία επειδή έκαναν το «λάθος» να δουλεύουν με την μορφή stage,με συμβάσεις έργου ή και με κανονικές συμβάσεις ακόμα.
Τα πρώτα λοιπόν δείγματα της νέα διακυβέρνησης είναι άκρως αρνητικά και θυμίζουν εποχές του 1993 όπου και τότε χιλιάδες εργαζόμενοι στη ΔΕΗ βρέθηκαν στο δρόμο και προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να βρουν το δίκιο τους.
Για καλή τους τύχη τότε ,η δικαιοσύνη έλαβε εκείνες τις αποφάσεις που δικαίωσαν τον αγώνα,τον μόχθο και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων συναδέλφων ,οι οποίοι αυτή την στιγμή είναι το πιο παραγωγικό κομμάτι της Επιχείρησης και η ραχοκοκκαλιά της ΔΕΗ.
Ο μεγάλος αγώνας εκείνος σήμερα είναι ξανά επίκαιρος και οφείλουμε σαν Σ/Κ να συμπαρασταθούμε ηθικά και αγωνιστικά σε αυτά τα παιδιά.
Όμως εκτός από τα προβλήματα που δημιούργησαν σε χιλιάδες νέους, γυναίκες και οικογενειάρχες με το καλημέρα η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και τα προβλήματα που επικρατούν εδώ και πολλά χρόνια στη ΔΕΗ.
Έτσι λοιπόν έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η νέα ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου στα θέματα της Ενέργειακής πολιτικής, του λιγνίτη, των ΑΠΕ, στο κλείσιμο των Πρακτορείων, στα τιμολόγια της Επιχείρησης, στα ΥΚΩ, στην Οριακή Τιμή του Συστήματος στην κατασκευή των νέων εργοστασίων,στο ασφαλιστικό,στους αποσπασμένους υπαλλήλους σε ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΑΠ-ΔΕΗ και φυσικά στις εργασιακές σχέσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,εργαζόμενους και τη νέα διοίκηση που αναμένεται να προκύψει.
Ήδη οι «σκληροί συνδικαλιστές των καταλήψεων και του επαναστατικού λόγου» έχουν ανακυκλωθεί… από το σύστημα που υπηρέτησαν και τώρα προσπαθούν να βρουν τα προσχήματα και τις δικαιολογίες για να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους που σε λίγο καιρό προβλέπουμε ότι θα είναι μακρινό παρελθόν.
Είναι εκείνοι οι «άγριοι εκπρόσωποι»,οι… ακτιβιστές, οι «τσαμπουκάδες» που σε λίγο καιρό θα βγάζουν ανακοινώσεις και θα ρίχνουν έντεχνα «νερό στο κρασί τους» για να παραπλανήσουν ξανά τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Είναι εκείνοι που με την σιωπή τους επέβαλαν το καθεστώς με τους manager και τους καλοπληρωμένους συμβούλους ειδικά την εποχή επί κυβερνήσεως Σημίτη.
Περιμένουμε λοιπόν με πολύ ενδιαφέρον την συμπεριφορά του αρμόδιου Υπουργείου στα προβλήματα που μας βασανίζουν και ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στο έργο τους.
Όμως να γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας ότι θα είμαστε σύμμαχοί τους σε ότι θετικό πράξουν αλλά και απέναντί τους σε ότι στραβό προσπαθήσουν να επιβάλλουν.
Άλλωστε η στάση και η ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ στην τελευταία μεγάλη απεργία για το Ασφαλιστικό απέδειξε ότι εμείς δεν έχουμε κηδεμόνες εκτός από τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Και για να το ξεκαθαρίσουμε
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ…..

Γράφει ο Φώτης Μελέτης
(Οργανωτικός Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...