Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ναυαγεί το project της ΔΕΗ με RWE στην Αλβανία

Ένα ακόμη σχέδιο της ΔΕΗ στο εξωτερικό, ένα ακόμη σχέδιο που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την γερμανική RWE φαίνεται ότι τελειώνει άδοξα για την επιχείρηση.Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του axiaplus.gr, η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας παραγωγής ισχύος β800 μεγαβάτ στην Αλβανία καταλήγει στην ιταλική Enel.
Στην διαδικασία είχε λάβει μέρος και η ΔΕΗ, συμμετέχοντας με 39% σε κοινοπραξία στην οποία η πλειοψηφία ανήκε στην γερμανική RWE, ενώ το 10% είχε ο Τιτάνας.
Η συγκεκριμένη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία είχε προκύψει μετά την ματαίωση του σχεδιασμού για την εγκατάσταση λιθανθρακικού εργοστασίου στην Ελλάδα, στο οποίο η ΔΕΗ θα είχε μειοψηφική συμμετοχή.
Με βάση την ίδια πληροφόρηση, αν και δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, η ΔΕΗ έχει ενημερωθεί αρμοδίως από την ελληνική πρεσβεία στην γείτονα χώρα για την διαφαινόμενη κατάληξη του διαγωνισμού.
Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι η ΔΕΗ έχει, προσώρας τουλάχιστον, να προσβλέπει για την βαλκανική επέκταση στις προ μηνών ανακοινωθείσες συνεργασίες με την Τράπεζα Κύπρου και την Quantum Corporation για την κατασκευή και εκμετάλλευση ενεργειακών μονάδων στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και με τον όμιλο Ρέστη για την συμμετοχή στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας στο Μαυροβούνιο, για την κατασκευή και λειτουργία λιγνιτωρυχείων και μονάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής στην ίδια χώρα καθώς και για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

ΠΗΓΗ:http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...