Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Υποβάθμιση για την μετοχή

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της ΔΕΗ σε «neutral» από «buy» προχώρησε η Bank of America - Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Ιουλίου και τίτλο «Λιγότερο ελκυστική μετά το ράλι α’ εξαμήνου».
«Η μετοχή συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που κατέγραψαν τις καλύτερες αποδόσεις από τον κλάδο των ευρωπαϊκών εταιρειών κοινής ωφέλειας από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα» αναφέρει ο οίκος. Παράλληλα, συμπληρώνει ότι οι τιμές του πετρελαίου διπλασιάστηκαν από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2008, οπότε ο οίκος είχε αναβαθμίσει τη σύσταση σε «buy».
Ο οίκος αναφέρει ότι μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 κατά 5%, αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο τις εκτιμήσεις του για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του πετρελαίου στα 75 δολάρια ανά βαρέλι.
Επιπλέον, τονίζει πως η αύξηση των κερδών ανά μετοχή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από κινήσεις περικοπής κόστους. Λαμβάνοντας υπόψη της τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και τη χαμηλότερη ζήτηση η Bank of America – Merill Lynch μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 17,5 ευρώ, ανά μετοχή, από τα 20 ευρώ προηγουμένως.
Ο οίκος μεταξύ άλλων αναφέρεται και στον αυξημένο κίνδυνο όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αγορά ηλεκτρισμού, κάνοντας λόγο για πιθανές πρόωρες εκλογές. Χαρακτηριστικά σημειώνει: «ο κίνδυνος για πρόωρες εκλογές παραμένει υψηλός», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2010, αλλά και στο γεγονός ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές η Ν.Δ. κινήθηκε με ποσοστό κατά 4% χαμηλότερα του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει:

«η αλλαγή πολιτικού σκηνικού είναι πιθανή, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες αμφιβολίες όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην αγορά ηλεκτρισμού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...