Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ημερίδα αφιερωμένη στην Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία διοργάνωσε η ΔΕΗ

Ημερίδα αφιερωμένη στα 55 χρόνια Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία στη ΔΕΗ με το μήνυμα "Επενδύοντας στη Υγεία και την ασφάλεια, επενδύουμε στον Άνθρωπο και τη Ζωή, επενδύουμε στο μέλλον της ΔΕΗ" πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης (ΑΝΠΟ) της ΔΕΗ Α.Ε. στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία & Ασφάλεια στην εργασία.

Στην ημερίδα παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό η υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου η οποία τόνισε πως η υγεία και η ασφάλεια αποτελούν σημαντικότατη προτεραιότητα για το Υπουργείο.

Μεταξύ άλλων, η κα Καλαντζάκου ανέφερε:"Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις οικονομίες όλων των χωρών της γης και έχει καλλιεργήσει ως συνεπακόλουθό της ένα κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους. Δεν πρέπει, όμως, σε καμία περίπτωση, με πρόσχημα τις νέες δυσχερείς συνθήκες να χαθεί η ποιότητα και η σιγουριά που είναι απαραίτητο να υπάρχουν στο κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Τώρα ακόμα περισσότερο εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τις απαιτούμενες εκείνες συνθήκες που παρέχουν την υγεία και την ασφάλεια στον εργαζόμενο.Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας έχει θέσει σε εφαρμογή μια εθνική στρατηγική, που βασίζεται στην τριμερή εκπροσώπηση και τον κοινωνικό διάλογο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συμμετοχή εργαζομένων και εργοδοτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η εθνική στρατηγική μας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία αναπτύσσεται σε 3 βασικούς άξονες: νομοθετικό έργο, ενημερωτικό έργο και φυσικά το ελεγκτικό έργο μέσω του ΣΕΠΕ.

"Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα ακόλουθα:"Η Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία διαχέεται σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της Επιχείρησης και εντάσσεται, μαζί με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση των πελατών και την προστασία του περιβάλλοντος, στο ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης.

Ο στόχος δεν είναι άλλος παρά η ΔΕΗ να αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της υγείας και ασφάλειας και το ανθρώπινο δυναμικό μας να είναι υπερήφανο που εργάζεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, η δέσμευση από την Ανώτατη Διοίκηση είναι αδιαπραγμάτευτη. Καμία εργασία, όσο επείγουσα και αν είναι, όση σημασία και να έχει για τις ανάγκες της Επιχείρησης και της παροχής των υπηρεσιών μας δεν μπορεί να εκτελείται χωρίς απόλυτη ασφάλεια".

Η γενική διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης της ΔΕΗ κα Ειρήνη Τζαννέτου, στην ομιλία της επεσήμανε ότι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο οι συστηματικοί έλεγχοι για την πιστή εφαρμογή των διαδικασιών και κανονισμών της Επιχείρησης που αφορούν στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας κατά την εργασία. Δέσμευση της Επιχείρησης είναι ότι για όλους τους εργαζόμενους - ανεξάρτητα από το εάν αυτοί ανήκουν στο προσωπικό της, είναι εποχικά εργαζόμενοι ή είναι εξωτερικοί συνεργάτες - θα εφαρμόζονται αυστηρά οι κανόνες ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων.

Στην Ημερίδα χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Ι. Κραψίτης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ) κ. Ι. Δραπανιώτης και ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλος.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας βραβεύθηκαν στελέχη της ΔΕΗ με σημαντική προσφορά στον τομέα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία και προβλήθηκε ταινία, ενώ έξω από το χώρο της ημερίδας υπήρχε μια εμπεριστατωμένη έκθεση με υλικά ασφάλειας εργασίας, μέσα ατομικής προστασίας, όργανα μέτρησης βλαπτικών παραγόντων, ιατρικό εξοπλισμό, φωτογραφίες, βιβλία, αφίσες, οδηγίες, εγχειρίδια, από την ίδρυση της ΔΕΗ, το 1950, μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...