Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Κραυγή αγωνίας από την Μεγαλόπολη!




Στην περιοχή μας μετά από ένα χρόνο οι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμα σε αναβρασμό και κυρίως στα ορυχεία για ακόμα μια φορά σε κινητοποιήσεις.

Η διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να κάνει οικονομία κόβοντας από το μεσοκατώτερο προσωπικό , υπερωρίες-εργασία σαββατοκύριακου την ίδια στιγμή που τα στελέχη και οι σύμβουλοι-παρασύμβουλοι και παρατρεχάμενοι αλωνίζουν και λυμαίνονται την περιουσία της ΔΕΗ! 90.000.000 ευρώ υπολόγισαν οτι θα πρέπει να εξοικονομηθούν από τους εργαζομένους , την ίδια στιγμή που η κακοδιαχείρηση, οι λάθος αποφάσεις και το κλέψιμο από τα ιδιωτικά συμφέροντα επιβαρύνουν την ΔΕΗ σε δεκαπλάσια νούμερα!

Την ίδια στιγμή η πολιτεία χρωστάει στην ΔΕΗ μέσω των ( ΥΚΩ) Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας ένα αμύθητο ποσό της τάξης των 2.000.000.000 ευρώ περίπου!

Οι επενδύσεις της ΔΕΗ παρεμποδίζονται από τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι αναβαθμίσεις και οι αντικαταστάσεις των παληών ρυπογόνων μονάδων αργούν χαρακτηριστικά επιβαρύνοντας το περιβάλον αλλά και τα οικονομικά της ΔΕΗ!

Στην περιοχή της Μεγαλόπολης μπήκε σε λειτουργία με 3 μήνες καθυστέρηση η Μονάδα 3 αλλά η κατασκευή της αποθείωσης είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει, με ποιό τίμημα και με πόση ζημιά τελικά!

Ο αμιαντοτσιμέντος που έχει αποθηκευτεί προσωρινά δεν έχει μεταφερθεί ακόμα και υπάρχει κίνδυνος να μείνει αρκετό χρόνο ακόμα στην θέση αυτή.

Μια μεγάλη πληγή και μια μεγάλη ντροπή που υπάρχει είναι οι αλλοδαποί που εργάζονται στο έργο της αποθείωσης αλλά και σε άλλα έργα και οι οποίοι ζούν και εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες άγνωστο με τι χαρτιά και άδειες , έτσι καταφέρνουν οι εργολάβοι να κερδίζουν αφού μπορούν να βγαίνουν πιο φθηνότεροι από τους εργαζομένους στη ΔΕΗ και να να είναι η φθηνή δικαιολογία των διοικήσεων για να προτιμούν τους εργολάβους από τους εργαζομένους της ΔΕΗ!

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες παραδείγματα μόνο από την Μεγαλόπολη, η ουσία όμως είναι οτι η περιοχή μας έχει φτάσει στο σημείο το μεγαλύτερο ποσοστό από τα χρήματα που έπρεπε να μένουν εδώ και να ανακυκλώνονται ( μέσω των εργαζομένων ,μόνιμων η συμβασιούχων της ΔΕΗ) να φεύγουν και να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες ( μέσω των εργολάβων και των αλλοδαπών εργαζομένων).

Την ίδια στιγμή που κατηγορείται η ΔΕΗ για τις δράσεις της, για το περιβάλον και την περιοχή, την ίδια στιγμή αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων και κρατάει ζωντανή όλη την επαρχία Μεγαλόπολης αλλά και τον νομό Αρκαδίας και Μεσσηνίας, πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας να διαφυλάξουμε τα θετικά που υπάρχουν και να παλέψουμε για να υποχρεωθεί η ΔΕΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

Οι εργαζόμενοι παλεύουν και για το δικό τους μέλλον αλλά και για το μέλλον της ΔΕΗ και για τις τοπικές κοινωνίες και μέσα από τους αγώνες αυτούς κερδισμένοι βγαίνουν όλοι οι καταναλωτές οι οποίοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες

.Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οι υπηρεσίες αυτές θα είναι και χειρότερες και ακριβότερες και αυτό μας το δείχνει η εμπειρία από όλες τις άλλες χώρες που εφαρμόστηκαν ανάλογα σχέδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...