Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Το παρασκήνιο της συνάντησης Αθανασόπουλου-Παπαθανασίου

Το axiaplus.gr αποκάλυψε χτες ότι ο Γιάννης Παπαθανασίου δέχθηκε χτες τον μάνατζερ της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο στο υπουργείο Οικονομίας.
Η συνάντηση μάλιστα έγινε σε ώρα που η …φυσική θέση του κ. Αθανασόπουλου ήταν στο Λάυριο, σε εκδήλωση για το Τεχνολογικό Πάρκο της πόλης, με παρόντα τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Εν μέσω αυτής της ιδιαίτερα συμβολικής για την ίδια την ΔΕΗ εκδήλωσης και της προετοιμασίας της διοίκησης για τη σημερινή συενδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της αλλά και των σημαντικών συναντήσεων που είχε ο κ. Παπαθανασίου με τους συνταξιούχους, αλλά και με τους επιτελείς του για την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης της οικοδομής, οι δύο πλευρές επιμένουν να μιλάνε για την ενημερωτική συνάντηση ρουτίνας ανάμεσα στον επικεφαλής της ΔΕΗ και στον εκπρόσωπο του βασικού της μετόχου…
Σαφώς - και λογικά - διαψεύσθηκε ότι η συνάντηση είχε να κάνει με την πρόθεση του Δημοσίου να μετοχοποιήσει πρόσθετο ποσοστό της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο.
Πολύ απλά γιατί τέτοια πρόθεση δεν φαίνεται να υπάρχει αλλά και αν υπήρχε, θα ήταν τρελό να εμφανιζόταν στο προσκήνιο στην τρέχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία.
Αλλά οι δύο πλευρές διέψευδαν και τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χτες κατά τις οποίες εξετάζεται το σενάριο της διανομής προμερίσματος από την ΔΕΗ, με βάση τα πολύ καλά κέρδη που αναμένεται να ανακοινώσει η επιχείρηση για το πρώτο τρίμηνο και με προφανή τα οφέλη για τα δημόσια ταμεία.
Θέλουν οι δύο πελυρές να πιστέψουμε ότι τα είπαν έτσι γενικώς σε μία τόσο δύσκολη και κλεισμένη μέρα;
Εκτός πια κι αν δεχθούμε ότι ο κ. Παπαθανασίου ήθελε να ακούσει από τα χείλη του ιδίου του κ. Αθανασόπουλου είτε το "ΟΧΙ" που είπε η ΔΕΗ στη γενική συνέλευση της Λαρκο για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας είτε δυο λόγια παραπάνω για τη συνεργασία που θα συνάψει με τον κ. Ρέστη στο Μαυροβούνιο και με την Τράπεζα Κύπρου στη Βοσνία Ερτζεγοβίνη η ΔΕΗ!
Τότε πάμε πάσο, λοιπόν…

ΠΗΓΗ:http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...